Top 7 droombestemmingen

Het is alweer een tijdje lekker weer. Tijd om leuke dingen te doen. De ideale tijd van het jaar om weg te mijmeren bij verre oorden. Hieronder zeven droombestemmingen.

1. Australië

Van bruisend Sydney tot de uitgestrekte vlaktes rondom Ayers Rock. Duiken in het Great Barrier Reef of skiën in Victoria. Australië is een land met ontzettend veel mogelijkheden, voor een paar weken of maanden.

 

2. Brazilië

Cruisen door de Amazone, drentelen door koloniale stadjes en bijbruinen op witte palmstranden. Arme favela’s (sloppenwijken) op de heuvels en enorme villa’s in de stad. Dans de samba en zing de Copacabana in Brazilië.

 

3. Canada

Ijsberen, orka’s en het noorderlicht spotten in Canada. Dansen op Keltische volksmuziek, meeswingen op jazzfestivals of slenteren door kleine steegjes. Het noordelijke land is er een van tegenstrijdigheden, waar in elk seizoen iets te beleven is.

 

4. Japan

Karaoke, meisjes in ‘Harajuku’ stijl, Geisha’s en honderden tempels. Na de aardbeving van afgelopen jaar doet Japan hard zijn best om weer toeristen naar hun land te trekken. Logisch. Japan is een eeuwenoude cultuur in een nieuwe jas.

 

5. India

Van drukke kleurrijke winkelstraten tot de rust van de Himalaya. Zijde, curry, cricket, het hindoeïsme en de heilige koe zijn slechts een fractie van dat wat India zo indrukwekkend maakt.

 

6. Oman

Droog woestijnland met sprankelende oases, rollende zandduinen, kustlijnen en een zee vol dolfijnen. Gastvrij, veilig en meer dan 600 forten en kastelen.

 

7. Zuid-Afrika

Bezoek hotspot Kruger Park, of ga op schildpaddensafari in Zuid-Afrika. Volg het ritme van de Afrikaanse trommel, laat je inspireren door de vrijheidsstrijders en dat allemaal voor een betaalbare prijs.