Ontspanning en ontstressen 3 keer Wellness

Hoe hectischer het dagelijks leven, des te populairder de wellnessvakantie. ANWB tipt drie landen die daar uitermate geschikt voor zijn.

 

Tsjechië

De Tsjechische stad Karlovy Vary staat beroemd om haar twaalf kuuroorden, die warm water naar de oppervlakte brengen. Hier is het niet ver zoeken naar een plek om te ontspannen. Voor ontspanning en een mooie huid zijn er fijne arrangementen te boeken, uiteenlopend van één tot meerdere dagen. Ook bieden de kuuroorden in de stad medische behandelingen aan, bijvoorbeeld voor mensen met obesitas of diabetes.

 

Marokko

Verschillende Marokkaanse steden zijn gericht op welzijn. Agadir en Essaouira, langs de Atlantische kust, bieden thalassotherapie. Marrakech is een ideale bestemming voor balneotherapie, in een spa of een hammam. Fès is befaamd om de nabijheid van het beroemde kuuroord Moulay Yacoub, dat bekend staat om de kwaliteit van zijn zwavelhoudend water. Overal vind je hamams, badhuizen in oosterse sfeer, waar je voornamelijk verwend wordt met scrub en oliebehandelingen.

 

Zweden

Zweden is niet alleen een bezoekje waard vanwege de mooie natuur. Het land is ook erg geschikt voor een paar dagen ontstressen. Bijvoorbeeld in Göteborg waar het bad Hagabadet, een historisch kuuroord, ligt. In 1876 stichtte een weldoener dit ontspanningscentrum omdat hij vond dat ook de arbeidersklasse van deze luxe moest kunnen genieten. Het kuuroord is gebaseerd op de vroegere Romeinse badhuizen; alleen al er aanwezig zijn ontspant het lichaam en stimuleert de geest.