Senioren massaal met tablet op vakantie

Van alle senioren in Nederland neemt maar liefst 51% hun tablet mee op vakantie. De tablet heeft daarmee de laptop ingehaald. 

Senioren nemen tablet en masse mee op reisUit een peiling van SeniorWeb onder 777 ouderen blijkt dat 51% van de senioren hun tablet meeneemt op reis. Was twee jaar geleden de laptop nog het populairste apparaat dat meeging op vakantie (50%), nu is dat de tablet. De laptop gaat nu nog in ruim een kwart van de reistassen mee. Een digitale camera is in de meeste koffers te vinden (89%), en ook een e-reader gaat al geregeld mee (28%).

Contact met het thuisfront

De belangrijkste reden om tijdens de vakantie online te zijn is om via e-mail contact te onderhouden met het thuisfront (49%). Verder kijkt men veel naar de weersvoorspellingen en naar het nieuws (resp. 37% en 36%). Contact onderhouden via WhatsApp doet zo'n 15%. Verder vinden veel senioren internet handig om informatie over de omgeving op te zoeken (23%), en om routebeschrijvingen op te zoeken of de weg te vinden (17%).

Goed voorbereid op vakantie

Neem jij op vakantie je tablet mee? Goed zo, want dan heb je de ANWB ook altijd bij de hand. Of je nu naar reisinformatie, een reisgids of een boek voor op het strand zoekt, je vindt het op ANWB.nl. Van vakantievoorbereiding tot vakantie-verkeersradio, van een mini-cursus Vreemde Talen tot vakantiespullen in de webwinkel. Met je tablet heb je het binnen handbereik.