Hollandse terrassen: waar smaakt het bier het beste?

Het ene terras is het andere niet. Misset Horeca heeft een top 100 samengesteld van de beste terrassen in Nederland. Wie eersterangs wil zitten, kan zich het beste naar Honselerdijk spoeden…

Volgens Misset Horeca is het beste terras van Nederland Party- en Waterskicentrum Wollebrand in Honselerdijk. Het Zuid-Hollandse bedrijf laat daarmee Spaarne66 uit Haarlem (tweede plaats) en Boshuys Hermitage uit Oisterwijk (plek drie) achter zich.

Mystery visits

Misset Horeca-hoofdredacteur Martine Zuil over het winnende terras: ‘Een meer dan terechte winnaar. Tijdens de mystery visits scoorde Wollebrand al enorm goed op vrijwel alle onderdelen. Toen we vervolgens met de hoofdjury op bezoek kwamen, werden we overdonderd door de efficiency, het vakmanschap én de gastvrijheid op dit indrukwekkende terras.’

Provinciewinnaars

Elf van de twaalf provincies zijn dit jaar in de lijst vertegenwoordigd. Alleen de terrassen uit Groningen wisten niet tot de beste honderd door te dringen. Dit zijn de winnaars per provincie:

 1. Wollebrand, Honselerdijk
 2. Spaarne66, Haarlem 
 3. Boshuys Hermitage, Oisterwijk 
 4. Jachthavens Galamadammen, Koudum 
 5. Alt Arce, Arcen 
 6. De Olliemölle, Borculo 
 7. Prins Mauritshuis, Blokzijl 
 8. Bremerbergsehoek, Biddinghuizen 
 9. Waterfront, Vlissingen 
 10. Kasteel Montfoort, Montfoort 
 11. Abdij de Westerburcht, Westerbork

Deelname

In totaal schreven ruim vierhonderd bedrijven zich in voor de zevende editie van de Terras Top 100. Alle terrassen zijn bezocht door de mystery visitors van AQ Services. Op basis daarvan zijn ze in de juiste volgorde gezet. De top 25 kreeg een tweede bezoek en de absolute toppers nog een derde bezoek van de hoofdjury, om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Uitstapjes in Nederland

Heb je na het lezen van de top 11 beste terrassen in Nederland zin in een leuk uitje of in een korte vakantie dichtbij? Boek je dagje uit bij Land van ANWB of bekijk onze Vakantie Dichtbij Top 10!