Hotels in Parijs: zelf bepalen hoeveel je betaalt

Stel je gaat een weekend naar Parijs en na afloop mag je zelf bepalen wat je de hotelier betaalt. Een utopie? Allesbehalve. In Parijs test een aantal drie- en viersterrenhotels de eerlijkheid van de gasten. 

Zelf bepalen wat je betaalt bij hotels in ParijsVijf hotels in Parijs hebben een systeem gelanceerd waarbij gasten betalen wat ze zelf willen. De drie- en viersterren hotels die deelnemen aan het experiment liggen wel iets buiten het toeristisch centrum. De eigenaars hebben er vertrouwen in dat gasten geen misbruik zullen maken van het systeem en en dat ze betalen wat de kamer waard is.

Kleine kamers

Toeristen klagen vaak over de hoge hotelprijzen en kleine kamers in Parijs. Het experiment loopt nog tot 10 augustus, en is alleen beschikbaar voor gasten die hebben geboekt via de site payezcequevousvoulez (‘betaal wat je wilt betalen’). ‘Het is een eerlijke manier om een beeld te krijgen wat de kamer waard is en het geeft veel vertrouwen aan de gasten,’ aldus Aldric Duval, directeur van het Tour d'Auvergne hotel en bedenker van het idee.

Experiment verlengd

Gasten betalen dus wat ze zelf willen op basis van hun indruk van het hotel, de kamer en de service. Het experiment wordt mogelijk verlengd als er geen misbruik van gemaakt wordt. Si Zyad Si Hocine, eigenaar van Grand Hotel Francais, is in elk geval niet bang voor gierige toeristen. ‘Ik heb er vertrouwen in dat ze een correcte prijs zullen betalen.’

Een stedentrip naar Parijs boeken?

Wil je zelf een paar dagen heerlijk ronddwalen in de stad van de liefde? Boek je stedentrip Parijs dan veilig en vertrouwd bij de ANWB! Wij hebben de leukste stedentrips voor je samengesteld, inclusief leuke extra's voor leden. Bekijk snel ons aanbod!

Naar aanbod stedentrips Parijs