Inauguratie nieuwste schip Norwegian Cruise Line vanuit Rotterdam

Het nieuwste schip, de Getaway, in de vloot van Norwegian Cruise Line, heeft afgelopen weekend haar inauguratie vaart gemaakt. Het schip vertrok zaterdag 11 januari om 22.00 uit de cruisehaven van Rotterdam voor een 'cruise to nowhere'. Wij waren er bij.

Tijdens deze vaart maakten cruiseprofessionals van over de hele wereld kennis met dit ultramoderne cruiseschip. Er werden verschillende type hutten bezichtigd en personeel van de rederij was er om vragen te beantwoorden. ANWB reisorganisatie Cruise Travel had journalisten en reisbloggers uitgenodigd.

Norwegian Cruise Line GetawayDe Norwegian Getaway

De Norwegian Getaway zal het gehele jaar door varen vanuit Miami, Florida naar de Oost Caribbean. Het 4*+ schip biedt slaapplaatsen en vermaak en entertainment voor 4.000 passagiers. Faciliteiten aan boord voor jong en oud zijn o.a. een enorm (water)sportcomplex met torenhoge waterglijbanen, een touwenparcours en een klimmuur. The Waterfront is een openlucht promenade met winkeltjes, restaurants en amusement, terwijl in het Getaway Theatre entertainment van wereldklasse wordt geboden. De wervelende Broadway shows zullen iedereen verbazen.

De Norwegian Getaway biedt een grote verscheidenheid aan huttypes. Van studios speciaal voor alleenreizende gasten tot buitenhutten met balkon. "The Haven" is een apart complex van luxe accommodaties met butlerservice, een aparte lounge met restaurant en beachclub en nog veel meer. Ook op de Norwegian Getaway treft u de vrijheid en flexibiliteit van het Freestyle Cruising®, het handelsmerk van Norwegian Cruise Line.

Cabins voor solo's

Een aantal collega’s van Cruise Travel mochten de solo cabins testen. Voor alleenreizenden zijn deze solo cabins een ideale optie om toch alleen op cruise te kunnen gaan zonder hoge toeslag. De solo cabins zijn bij elkaar geplaatst in een gezellige ruimte waar je gemakkelijk elkaar als gelijkgestemden kan opzoeken. Via een prikbord is het mogelijk een mededeling te plaatsen als je bijvoorbeeld een maatje zoekt om bijvoorbeeld samen een excursie te maken of een show bij te wonen.

Bekijk hier de cruises van ANWB

Dit artikel is geschreven door Lars Boom, Online Marketeer Vakantie bij ANWB. Het is zijn passie om de bezoekers van anwb.nl te inspireren en informeren voor een volgende vakantie en reis.