Uitgelicht: Kerstmarkt Düsseldorf

Onze collega Annelin Pesman bezocht afgelopen weekend de kerstmarkt in Düsseldorf. Zes kerstmarkten, een schaatsbaan én een fantastische stad. De hoogtepunten van de Düsseldorfse kerstmarkt.

De kerstmarkt in Düsseldorf staat bekend om zijn praktische ligging, grote schaatsbaan en de zes (!) verschillende markten. Deze zijn fantastisch, maar wist je dat Düsseldorf veel meer te bieden heeft? Het is de ideale locatie voor een kerst-citytrip. In de adventstijd voelt een bezoek aan Düsseldorf als een sprookje. Verlichte straten, de geur van gebrande kastanjes, braadworsten en glühwein. Elk van de zes kerstmarkten heeft een ander thema. Ze zijn niet moeilijk te vinden: loop met de stoet mensen mee en je komt elke keer weer bij een andere kerstmarkt terecht.

Doen op de kerstmarkt van Düsseldorf

Vier van de zes kerstmarkten vind je in de Altstadt, de oude binnenstad van Düsseldorf. De andere twee staan langs de winkelstraat (Schadowstraße).

Het leuke van een kerstmarkt is dat je er heerlijk rustig overheen kunt lopen. Bekijk de verschillende kraampjes, de verscheidenheid aan mensen en de stad Düsseldorf. Een letterlijk hoogtepunt is een ritje in het reuzenrad. Op grote hoogte krijg je een goed beeld van de grootte van deze stad langs de Rijn en kun je de fonkelende lampjes en shoppende bezoekers eens vanuit een heel ander perspectief bekijken.

Marktplatz

Eén van de kerstmarkten, de Marktplatz, is om het standbeeld van Jan Wellem gevestigd. Hier bieden houtsnijders, glasblazers, schilder, tingieters en kunstdraaiers hun waar te koop aan. Op deze kerstmarkt vind je ook de met de hand gesneden levensgrote kribbe van Bethlehem.

Gustaf-Gründgens-platz

Op de Gustaf-Gründgens-platz vind je de kerstmarkt met de schaatsbaan. Deze kerstmarkt is iets moeilijker te vinden door alle verbouwingen die eromheen plaatsvinden. Hier vind je de 450m2 grote schaatsbaan, met een erg gezellige kroeg ernaast voor een hapje en een drankje. 

Door de massa mensen die over de kerstmarkt struinen, is het soms moeilijk om een beeld van de stad te krijgen. Loop daarom ook eens wat andere wegen in, kijk nog even om het hoekje en bezoek één van de vele kerken.

Eten & drinken

De zes kerstmarkten staan voornamelijk in het teken van eten en drinken. Ruim 70% bestaat uit eet- of drinkkraampjes. Populair zijn ze wel: lange rijen met hongerige en dorstige bezoekers op zoek naar de echte Düsseldorfse Reibkuchen, goulash soep of natuurlijk een lekkere braadworst, van soms wel een halve meter…

Geen zin om in de drukte te gaan staan eten? Loop bij het reuzenrad naar beneden langs de Rijn. Hier vind je verschillende restaurants die een stuk minder druk zijn en waar je dus even heerlijk de rust kunt opzoeken en kunt genieten van een drankje en/of een hapje. Probeer hier het typische Düsseldorfse Altbier. Een heerlijk bruin biertje dat prima kan als het wat kouder is buiten.

Eten = reserveren

Als je ’s avonds graag uit eten wilt gaan is het verstandig om eerst te reserveren. Anders wordt het erg moeilijk om een tafel te bemachtigen rond etenstijd.

Een weekendje kerstmarkten

In één dag kun je alle kerstmarkten bezoeken, maar blijf in ieder geval tot het donker wordt. De kerstlampjes, de muziek en de kou toveren de stad dan pas écht om tot een magisch oord. Düsseldorf is overigens leuk genoeg om er een weekend weg van te maken. Plan één dagje kerstmarkt en één dagje stad. Mocht je niet erg van massa’s mensen houden dan kun je het best de kersmarkten bezoeken op zondag en de stad op zaterdag. Let er wel op dat op zondag alle winkels gesloten zijn (behalve zondag 14 december).

Aanbieding Kerstmarkt Düsseldorf

Wil je de kerstmarkt van Düsseldorf eens zelf bezoeken? Boek je arrangement dan bij de ANWB. We hebben al aanbiedingen vanaf € 40,- per persoon voor twee dagen, inclusief overnachting! Dat wordt een heerlijk begin van de kerst...

Aanbiedingen kerstmarkten

Bekijk ook:

Top 4 Kerstmarkten Duitsland