Brand op Griekse veerboot

Het dodental van de brand op de Norman Atlantic tussen Griekenland en Italië is opgelopen tot elf. Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA dinsdagmiddag. De Italiaanse marine vond het lichaam in zee.

Het lichaam wordt naar de Italiaanse havenstad Brindisi gebracht. Ook de uitgebrande veerboot wordt daar naartoe gesleept. Onder de slachtoffers zijn drie vrachtwagenchauffeurs uit Napoli.

Onduidelijkheid over passagierslijst

Gevreesd wordt dat er veel meer mensen zijn omgekomen. Er is grote onduidelijkheid over het aantal opvarenden aan boord van de brandende veerboot. Mogelijk zijn er 38 mensen vermist, zo meldden Zuid-Europese media hardnekkig. Dat heeft alles te maken met een passagierslijst waarop 478 namen prijken. Er zouden volgens de Griekse kustwacht 432 mensen zijn gered, volgens de Italiaanse collega's 427.

Bovendien meldden verschillende media dat er mensen zijn gered die niet op de lijst stonden. De mogelijkheid bestaat dat zij illegaal reisden.

Er is dan ook grote twijfel of iedereen van boord is. Eerder op maandag werd gemeld dat iedereen van boord was, maar later op maandag werd de reddingsoperatie toch weer voortgezet. Ook wordt op het schip gezocht naar meer doden en naar aanwijzingen voor de oorzaak van de brand.

Vier Nederlanders die op het schip zaten, zijn wel veilig van boord.

Twee reddingswerkers omgekomen

Bij een poging om de Griekse rampveerboot in de Adriatische Zee te verslepen zijn twee dinsdag ook nog eens twee Albanezen omgekomen, toen een kabel van een sleepboot brak. De kabel raakte verstrikt in een schroef van het schip en brak.

De brand op het parkeerdek van de veerboot, die van de Griekse stad Patras op weg was naar Ancona in het oosten van Italië, brak zondag uit.

Bron: ANP