Friesland vestigt Guinness Record

Als de Friezen een Guinness Record vestigen, hoeft dat niets met Friese kruidkoek of skutsjesielen te maken te hebben. Onze noordelijke bewoners zijn ook dol op elektrisch fietsen. Vandaar hun nieuwste wapenfeit: de langste rij elektrische fietsen in actie!

e-bike-friesland-recordGuinness World Record of Most Electrical Bicyles in one string

Zeshonderd meter telde het aaneengesloten lint dat de Friese elektrische fietsers op 30 maart 2014 vormden. Daarmee verbraken de sportievelingen het ‘Guinness World Record of Most Electrical Bicyles in one string’. In totaal vormden 150 e-bikers met een maximale tussenafstand van twee meter een imposant gezelschap, dat zich 3,2 kilometer door het Friese landschap verplaatste.

e-bike-friesland-recordFrits Wester

Het record werd gevestigd op de route van Makkum naar Gaast via de IJsselmeerkust en weer terug naar recreatiecentrum de Holle Poarte in Makkum. Bij terugkomst werd de eerste positie officieel bevestigd door de notaris en kregen de fietsers een deelnemerscertificaat uitgereikt door RTL-verslaggever Frits Wester.

e-bike-friesland-recordKom naar Friesland

Friesland opende met de recordpoging symbolisch het toeristisch seizoen 2014. De maand april staat in het teken van De Friese OpStapweken, waarbij toeristen kosteloos of voordelig kennis kunnen maken met het toeristische aanbod in Friesland.

De Friese OpStapweken

E-Bike van het Jaar 2014