Beren uit Zweedse winterslaap

Nee, om beren te spotten hoef je niet af te reizen naar Canada of Alaska. Ook Zweden heeft een berenpopulatie om U tegen te zeggen. Het mooie is: de babybeertjes zijn net ontwaakt in het Orsa Gronklitts berenpark!

zwarte-beerSchattige babybeertjes

‘Greeeh. Greeeh.’ Kijk de schattige babybeertjes ’s grommen in Orsa Grönklitts berenpark. Ze lijken knuffelig en aaibaar, maar hun klauwtjes zijn al messcherp en hun kracht is ontzaglijk. Het grootste berenpark van Europa trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

Kodiakberen

Orsa Grönklitts is een van de topattracties van de Zweedse provincie Dalarna, bekend van de prachtige natuur en handgesneden rode paardjes. In het park zijn niet alleen bruine beren te bewonderen, maar ook Kodiakberen, reusachtige Kamchatkaberen, Siberische tijgers, Perzische luipaarden, wolven, ijsberen en sneeuwluipaarden.

zwarte-beer-zwedenEersteklas uitzicht

Via loopbruggen en hellingbanen heb je een eersteklas uitzicht op het Zweedse dierenrijk. De ijsberen beschikken over ’s werelds grootste ijsbeerfaciliteit. Je kunt meerdere dagen verblijven in Orsa Grönklitts, want er zijn huisjes te huur. Ook is er een restaurant, een grill, een speeltuin en een souvenirwinkel. De babybeertjes zijn vanaf eind april buiten te bewonderen.

Boek nu je reis naar Orsa Grönklitss met de ANWB. Er zijn diverse aanbiedingen.

Orsa Grönklitss

Aanbiedingen Zweden