9 t/m 11 mei: grootste havenfeest ter wereld in Hamburg

Hamburg is op zich al de reis vanuit Nederland waard. Het ‘Venetië van het Noorden’ heeft talloze bruggetjes, schitterende pakhuizen en meer winkels dan je in een week kunt bekijken. Van 9 tot en met 11 mei begeef je je in het feestgedruis van de beroemde havendagen.

havenfeest-hamburg-duitslandBallet van sleepboten

Het Havenfeest van Hamburg wordt ook wel het grootste ter wereld genoemd. Ga er maar aan staan: er is een spectaculaire botenparade, vuurwerk, een ballet van sleepboten, livemuziek, voorstellingen en héél veel eten en drank. Nautische fans moeten dit megavolksfeest één keer in hun leven meemaken.

haven-feest-boten-hamburgBezoek machinekamer

Een extra attractie is de Cap San Diego, een 160 meter lang zeewaardig museumschip. De Cap San Diego voer tussen 1962 en 1981 zo’n 120 keer op en neer tussen Hamburg en Zuid-Amerika. Bezoekers mogen vrijwel het hele schip bekijken: van de machinekamer tot de hutten, en van het dek tot de brug. De tentoonstelling ‘Ein Koffer voller Hoffnung – Auswandererhafen Hamburg’ vertelt de verhalen van de Europese emigranten die tussen 1850 en 1930 via Hamburg Europa vaarwel zeiden.

haven-feest-duitslandFeestprogamma

Alle feestelijke activiteiten vind je terug op de speciale Hamburgse havensite. Wil je ook naar het grootste havenfeest, boek dan nu je hotel.

Hotel Aanbieding

Hamburgse havensite