Leger haalt toeristen uit Acapulco na storm

In Mexico zorgen zware stormen voor veel overlast. Inmiddels zijn duizenden toeristen met legerhelikopters geëvacueerd naar Mexico-Stad vanuit Acapulco. Langzaam wordt Acapulco weer bereikbaar. La Pintada, niet ver van Acapulco, is het zwaarst getroffen.

De orkaan Ingrid en tropische storm Manuel hebben deze overlast veroorzaakt. Orkaan Ingrid kwam vanuit de Golf van Mexico en tropische storm Manuel kwam aan land op Mexico's Pacific west kust.

Ongeveer 170 mensen zijn overleden aan de gevolgen van de stormen. Vooral in en rond Acapulco vielen veel slachtoffers. Wat het extra lastig maakt, zijn de kapotte wegen. Ook de luchthaven is beschadigd. Hierdoor is de stad moeilijk bereikbaar. De snelweg tussen Acapulco en Mexico-Stad is inmiddels weer open. Hierdoor kunnen duizenden toeristen die nog vast zaten weer weg.

In Puebla en Oaxaca, staten in het midden en zuiden van Mexico, vielen slachtoffers door modderlawines en overstromingen.

Gaat u binnenkort op vakantie naar het getroffen gebied, neem dan contact op met uw reisorganisator om te informeren naar de situatie ter plaatse.