Tijdens vakantie fietsen door Italië

Italië is zonder twijfel mijn favoriete land op aarde. Ik ben dolverliefd op dit land en als Italië-lover kan ik uren keuvelen over hoe mooi ik Italië vind, op letterlijk alle vlakken. Dat zal ik dan ook vooral niet laten. ANWB organiseert fietsvakanties door Europa. Ik schrijf graag over een fietsvakantie door Italië omdat ik me geen betere fietsvakantie kan bedenken. Op de fiets door Italië, beweeg je je door landschappen en natuur waar je de geur van wijnvelden ademt. Als ik nu toch de liefde verklaar zal ik ook meteen vertellen waarom dit land mijn hart heeft gewonnen.

D’amore in Italië

Italië wordt wel het land van de romantiek genoemd en daar kan ik me volkomen in vinden. Je voelt je in Italië op en top vrouw, mannen flirten openlijk en geven vrouwen oneindig veel complimenten. Italianen schreeuwen hun gevoelens letterlijk uit, in de bus op straat en temidden van familie en vrienden. Italiaanse vrouwen zijn sterk en pittig, misschien komt dit door alle waardering en aandacht die ze krijgen. Italianen behandelen vrouwen namelijk als prinsesjes, wat niet verkeerd is, toch? Dat Italiaanse mannen vaak ontrouw zijn, en dat zij zich als prinsen gedragen, ach dat nemen we maar op de koop. Beter een passievolle man die niet helemaal trouw is dan een saaie stoffige sok die zijn gevoelens niet kan uiten. De liefde in Italië is intens, diep en o zo romantisch.  

Italië

Ik ben niet alleen verliefd op het karakter van de Italianen maar ook verliefd op het land zelf. Ik hou van de eindeloze bergen met kleurrijke huisjes en afgebladderde muren, de oude Romeinse gebouwen, de kleine krappe straatjes met de gekleurde was aan lijntjes die gespannen zijn tussen de huizen, de ouderwetse lantaarnpalen, de bloemenpracht en natuurlijk de zee. Ik kan eindeloos door de straatjes dwalen met een echt Italiaans ijsje en gewoon zien waar ik uitkom. Elke hoek is weer een verassing. En dan heb ik nog niks gezegd over de Italiaanse keuken. Ik heb nog nergens zo lekker carpaccio gegeten als in Italië. Pasta en pizza in Nederland is werkelijk een afknapper als je het vergelijkt met de pasta en pizza in Italië. Een vakantie, daar hoort eten bij en het eten is nergens zo goed en volmaakt als in Italië.

Beleef Italië fietsend 

Fietsen door Italië, ik denk dat dit de nieuwe hype wordt. Je blijft in vorm, je bevindt je midden in de natuur en je komt op plekken waar je met de auto niet kan komen. Je voelt je vrij, sterk en gezond, de wind waait door je haren en je kunt het zo actief maken als je zelf wilt. Tussendoor kun je stoppen op mooie plekjes, je kleren uittrekken en de zee inspringen. En je wordt overigens nergens anders zo bruin als op de fiets.

Pharos Reizen en SNP Natuurreizen zijn organisaties die gespecialiseerd zijn in fietsvakanties door Italië. Zij bieden verschillende fietsvakanties aan. Er zit dus altijd wel iets bij wat aansluit aan je verwachtingen.  

Bijgewerkt op 7 mei 2013.Dit artikel is geschreven door Nalan Baggerman, vakantieredactrice bij ANWB. Studeert aan de Universiteit van Tilburg. Heeft een liefde voor creatief schrijven, diepgang en het volgen van nieuwe trends.