Tarieven gebruik mobiele telefoon in EU

Bellen en internetten in het buitenland wordt weer goedkoper

De landen binnen de Europese Unie hebben besloten dat de kosten voor het gebruik en een mobiele telefoon in het buitenland omlaag moeten. Zo moet het weer aantrekkelijk worden een mobiele telefoon te gebruiken. Per 1 juli gaan de maximumtarieven weer omlaag.

Tarieven mobiel telefoongebruik in het buitenland

Sinds vorig jaar nemen de maximumtarieven stapsgewijs af. In de tabel hieronder ziet u de huidige en toekomstige maximumtarieven.

1 juli 2012

1 juli 2013

1 juli 2014

Bellen

€0,35

€0,29

€0,23

Gebeld worden

€0,10

€0,08

€0,06

Sms-berichten versturen

€0,11

€0,10

€0,07

Internetten

€0,83

€0,54

€0,24


*Alle bedragen zijn inclusief BTW

Deze tarieven gelden voor alle EU-landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Maximumverbruik voor mobiel internet in het buitenland

Meestal geldt voor mobiel internet in het buitenland een maximumverbruik tot zestig euro. Dat houdt in dat wanneer u rond de tachtig procent (€48,-)  van uw maximumverbruik heeft bereikt, u een waarschuwing krijgt van u provider. Meestal is die via sms. Bij een verbruik van honderd procent stopt u mobiele internet. U kunt ook een ander maximumverbruik afspreken bij uw aanbieder, of het uitzetten.

Meer over mobiel internetten in het buitenland.