Veel evenementen tijdens feestjaar in Ierland

Vier ‘The Gathering’ in Ierland

2013 is een feestjaar in Ierland. Dit feestjaar wordt ‘The Gathering’ genoemd en houdt in dat in het hele land honderden evenementen plaatsvinden. Iedereen die een band heeft met Ierland wordt uitgenodigd te komen. Pierce Brosnan beschrijft het als het jaar ‘waarin we ons Iers-zijn vieren’.

The Gathering

Onder The Gathering valt het bijeenkomen van mensen die een band hebben met Ierland. Dit is iedereen die Ierse voorouders heeft, of die Ierland gewoon een leuk land vindt. Tijdens the Gathering zijn de gebruikelijke evenementen grootser opgezet en organiseert de lokale bevolking talloze kleinere evenementen. Daarnaast is er nog een Gathering Team dat grote evenementen organiseert, speciaal gericht op het Ierse gevoel.

De evenementen

De steden waar de meeste gatherings plaatsvinden zijn Dublin (318), Cork (179), Maya (158), Donegal (126), Galway (119) en Kerry (111). Dublin staat vooral bekend om het Dublin Festival Season, waarin gedurende de maanden september en oktober tien festivals plaatsvinden. Er worden zoveel uiteenlopende gatherings georganiseerd, dat er voor iedereen wel iets tussen zit. Bekijk welke gatherings georganiseerd worden en welke u aanspreekt.
Gathering uitgezocht? Boek dan snel uw vliegticket en hotelkamer om dit bijzondere Ierse jaar mee te maken.