Beleef een bijzondere vakantie in Kroatië

Tips voor een zomervakantie in Kroatië

Met de mooie natuur en het mediterrane klimaat is Kroatië een fijn land om op vakantie naar toe te gaan. Kroatië is geschikt voor de meest bijzondere en uiteenlopende vakanties.

Bijzondere ervaring tijdens een vakantie in Kroatië: Islandhopping

Kroatië heeft wel 1200 eilanden. Voor een diverse vakantie en om Kroatië te verkennen, kiest u voor islandhopping! Het grootste eiland van Kroatië is Cres. Cres heeft een ruige natuur met een heuvelachtig landschap, vele inkepingen en steile rotsen. Er zijn historische (berg)dorpjes, waarvan sommige autovrij. U komt er tijdens uw vakantie pastelkleurige huizen, oude kloosters, kerken, ruïnes en een mooi haventje tegen. In Losinj heeft u veel kans om dolfijnen te spotten. Dit intens groene eiland heeft een groot aantal soorten planten en kruiden. Rab is misschien wel het meest culturele eiland van Kroatië. Vooral de hoofdstad Rab heeft vele bezienswaardigheden. Verder zijn hier ook gebergtes als het Velebit gebergte. Wilt u een bijzonder landschap zien? Ga dan tijdens uw vakantie in Kroatië zeker naar Krk. Het gortdroge karstlandschap lijkt meer een maanlandschap. Mooie kalkformaties maken het compleet.

Bijzondere ervaring tijdens een vakantie in Kroatië: Winnetou

Kent u Winnetou, de bekende indiaan? Dit opperhoofd van de Apachen liep door het Nationaal Park Plivicemeren. Naast de gekleurde meren en prachtige watervallen, herkent u het meer van Kaluderovac (Silver Lake) en de kleine, natuurlijke grot (Treasure Cave). In het Nationaal Park Paklenica  kunt u tijdens uw vakantie in Kroatië net als Winnetou paardrijden langs de Velika Paklenica Canyon. In het Nationaal Park Krka mag u zelfs zwemmen en boogschieten. Andere Winnetou filmlocaties die u op vakantie in Kroatië kunt bezoeken zijn het Velebit gebergte en de vallei van de rivier Zrmanje. Treedt in de voetsporen van Winnetou tijdens een vakantie in Kroatië.

Er is nog veel meer te doen in Kroatië.

Ontdek Kroatië zelf!

Dit artikel is geschreven door Mariska Buijs, vakantieredactrice bij de ANWB. Mariska studeert Nieuws en Media aan de HvA. Bij de ANWB schrijft zij over haar passies: vakantie en reizen.