Top 5 Griekse eilanden

Corfu populairste Griekse eiland

Griekenland is een geliefd vakantieland. De culturele schatten aan de ene kant en zon, zee en strand aan de andere kant vormen een ijzersterke combinatie.

De Griekse eilanden zijn veel bezocht vanwege het fijne klimaat en de mooie stranden, maar de populairste eilanden bieden juist een mix van zon, cultuur en ontspanning. Dit blijkt uit een recent onderzoek onder de meest geboekte bestemmingen in Griekenland. Uit dit onderzoek is een Top 5 Griekse eilanden gerold.

Corfu populairste Griekse eiland

Absolute nummer 1 is Corfu met bijna 30% van de stemmen. Corfu biedt een ijzersterke combinatie van zon en cultuur. Op nummer 2 staat Kos met meer dan 20% van de stemmen. De badplaats Kos-stad is op het eiland het meest populair en dit komt vooral door de grote dichtheid aan restaurants, kroegen en disco's. Na Kos volgt Kreta met ongeveer 15% van de stemmen. Kreta biedt een mix van ontspanning, cultuur en uitgaan. Zakynthos eindigt op plek 4. Op Zakynthos is de meest populaire bestemming Argassi. Op de vijfde plek eindigt Rhodos met ongeveer 5% van de stemmen. Rhodos is vooral populair om de mooie stranden en het bruisende Faliraki.

Top 5 Griekse eilanden

1. Corfu (28,6%)
2. Kos (20,2%)
3. Kreta (14,3%)
4. Zakynthos (11,1%)
5. Rhodos (5,8%)

Bron: Jiba

 > Meer over zonvakantie Griekenland

Dit artikel is geschreven door Lars Boom, Online Marketeer Vakantie bij ANWB. Het is zijn passie om de bezoekers van anwb.nl te inspireren en informeren voor een volgende vakantie en reis.