Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Hotelarrangementen in Drenthe: rijke natuur en historie

Met een van de hotelarrangementen in Drenthe kom je volledig tot rust in de weelderige natuur die het Drentse landschap te bieden heeft. Wandel langs kleurrijke heidevelden, dichte bossen, uitgestrekte zandduinen of bezoek een van de schilderachtige brinkdorpen die kenmerkend zijn voor de streek. Ook staat de provincie bekend om zijn reusachtige hunebedden. Kortom, Drenthe biedt voor ieder wat wils.

Bekijk hier alle reizen in Nederland

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Rust en ruimte in de Drentse natuur

Als één provincie in Nederland zich de natuurprovincie mag noemen, dan is het Drenthe. Circa 20 procent van de provincie bestaat uit nationale parken en bossen. Tijdens de hotelarrangementen in Drenthe is het dan ook onmogelijk om aan het enorme natuurschoon van de streek te ontkomen. Huur een fiets of trek stevige wandelschoenen aan en ga op pad in de oogverblindende natuur. Een aanrader is nationaal park Drents-Friese Wold. Dit is een van de grootste, ongerepte bosgebieden van Nederland vol unieke flora en fauna. Neem je verrekijker mee en spot een edelhert of wild zwijn. Ook grazen hier schaapskuddes. De herder vertelt je bij een schaapskooi graag meer over dit typische aspect van de Drentse cultuur.

Het mysterie van de prehistorische hunebedden

Wie Drenthe zegt, zegt hunebedden. De provincie ligt bezaaid met deze prehistorische bouwwerken. De meesten bevinden zich in een lange strook tussen Assen en Emmen. De weg die langs de hunebedden trekt, heet dan ook wel de Hunebed Highway. Bezoek tijdens een van de hotelarrangementen het speciale Hunebedcentrum in Borger, waar je alles te weten komt over deze mysterieuze stenen van circa 20 ton. Het is nog altijd onbekend hoe het toenmalige Trechtervolk in de steentijd deze bijzondere grafkelders heeft vervaardigd. Voor zowel jonge als oudere avonturiers is bovendien het nabijgelegen Boomkroonpad een aanrader. Je ontdekt de provincie Drenthe dan vanaf 22,5 meter tussen de boomtoppen.