Naar artikel

Wat is de beste reistijd voor Myanmar?

Boeddhistische tempels, vulkanen en pagodes: in Myanmar kom je het allemaal tegen. Maar wat is nu de beste reistijd voor Myanmar? Dit is van verschillende factoren afhankelijk, van het weer tot de drukte in het land. Wil je tijdens je vakantie ook de festivals van Myanmar bijwonen? Ook dat speelt een rol.

Het weer in Myanmar

Myanmar kent in principe twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. De temperaturen in het land schommelen vrijwel rond de 30 graden Celsius. Wil je het regenseizoen vermijden? Dan is de periode van november tot en met april de beste reistijd voor je vakantie in Myanmar. Het voordeel van een vakantie tijdens het regenseizoen is dat de natuur prachtig groen is. Het regenseizoen bestaat vooral uit korte regenbuien en Myanmar heeft vrijwel geen last van orkanen.

Drukte in Myanmar

Ben je op zoek naar de beste reistijd voor Myanmar wanneer je de drukte wil vermijden? Dan is het regenseizoen de beste optie. De maanden mei tot en met september zijn erg rustig, omdat de meeste toeristen liever in het droge seizoen naar Myanmar afreizen. Oktober is een overgangsperiode. Er is genoeg levendigheid bij toeristische trekpleisters, maar er zijn ook veel rustige plekken in het land te vinden. November tot en met april is de drukste periode in Myanmar, met grote groepen toeristen die het land bezoeken.

Belangrijke evenementen

Wil je je helemaal onderdompelen in de cultuur? Dan zijn de maanden april en oktober de beste reistijd voor Myanmar. Op 17 april vindt jaarlijks het Birmees Nieuwjaar plaats, dat vier dagen lang gevierd wordt tijdens het festival Thingyan. In oktober krijg je de kans om het Festival of Lights bij te wonen, waarbij duizenden lichtjes de neerdalende Boeddha verwelkomen.

Bekijk hier alle reizen naar Myanmar

Op zoek naar wat anders?

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Myanmar

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Myanmar

Bewonder de boeddhistische kloosters, stoepa’s en pagodes zoals de Shwedagon-pagode in Yangon. Verken het groene en bergachtige binnenland en maak kennis met bergstammen als de Shan.
Alles voor je vakantie naar Myanmar

Alles voor je vakantie naar Myanmar

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Myanmar.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!