Marrakech: de lieflijkste plek op aarde

In drie uur vlieg je naar een wereld vol slangenbezweerders, waterverkopers en ontelbare straatstalletjes. George Orwell overwinterde er, The Stones rookten er stickies, Yves Saint Laurent had er een villa en Winston Churchill noemde Marrakech ‘de lieflijkste plek op aarde’.

Ons idee: eerst een paar dagen dwalen in de stad voor de bezienswaardigheden van Marrakech. Verken de soeks, paleizen en stinkende leerlooierijen. Vergaap je aan rijkelijk gedecoreerde versierde moskeeën. Telkens beland je weer op het Djemaa-el-Fnaplein, de onweerstaanbare heksenketel waar Marrakech om draait.

Sahara

Boek dan – dat kan prima ter plekke – een meerdaagse excursie naar de Sahara, via het woeste Atlas-gebergte en diverse kashbahs (versterkte en ommuurde nederzettingen). Spoel vervolgens het woestijnzand van je af in kustplaats Essaouira, bekend om haar onvervalste hippiesfeertje. Eindig weer in Marrakech, om typische souvenirs (sloffen, lantaarns, kruiden) in te slaan voor thuis.

Kortom, een droomvakantie.

En dan nog dit…

• Nacht om nooit te vergeten: Dar Nadir, een diep in de medina verstopte sprookjesachtige riad met hamam, zwembadje, patio en terras.

• Om je vingers bij af te likken: Oké, het is toeristisch en prijzig, maar restaurant Dar Yacout is een ervaring. Na een cocktail vooraf, op het dak van een oud paleis, volgt een zevengangenmenu aan de patio.

• Toch regen? Doorkruis de grotendeels overdekte Souk Smarine en Souk el-Kebir op weg naar de eeuwenoude koranschool Ben Youssef Madrassa: bekijk hier alle decoraties en je bent een dagdeel zoet.

Rondreizen Marokko boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Marokko met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Marokko