Het lekkerste van Malta

Tips om te genieten van Maltezer lekkernijen.

Lees ook het beeldverhaal uit de Kampioen.


Blue Creek Restaurant, Siggiewi

Gebouwd op de kliffen van Ghar Lapsi Bay is alleen al het uitzicht van dit mediterrane restaurant om van te smullen. Het repertoire van de kok is al even smakelijk: antipasti, vis, vlees, pasta’s en pizza’s waar je je vingers bij opeet. Oh, en als je dan toch in de buurt bent, breng dan meteen een bezoek aan de prehistorische tempels Mnajdra en Hagar Qim.

Valletta Waterfront, Valletta

Aan de westkant van de Grand Harbour, met uitzicht op het vestingstadje Senglea, ligt deze verzameling van oude pakhuizen. Je vindt er veel moderne restaurants, (cocktail)bars en winkels. Ook kun je vanaf deze plek een boottocht maken door het havengebied.

Saint George’s Basilica, Victoria, Gozo

De stad Victoria  – ook wel Rabat genoemd – is op zichzelf al een attractie. De Saint George’s basiliek met fraaie glas-in-loodramen en prachtige beschilderingen is een van de hoogtepunten. Voor een ontmoeting met lokaal publiek strijk je na je bezoek neer op een van de terrasjes aan het gelijknamige plein.

Lokale lekkernijen op Malta

Fenek. Een échte Maltezer doe je geen plezier met liflafjes. Stevige kost is wat de pot schaft. Konijn gestoofd in rode wijn, bijvoorbeeld. Bij voorkeur geserveerd met aardappelen en groente.

Lampuka. Gegrild en met een schijfje citroen is deze goudmakreel een echte delicatesse. Probeer ook de torta tal-lampuki  (pastei van Lampuka).

Ravjul. Oké, oké… de Maltezers hebben het koken een beetje afgekeken van hun Italiaanse bovenburen.  Liefhebbers van pasta’s en pizza’s worden in de meeste restaurants dan ook op hun wenken bediend. Favoriet: ravjul, gevulde pasta met ricotta, peterselie en kaas.

Vakantieaanbod Malta

 

Handig van Malta

• Malta heeft het formaat van Texel, dus de afstanden zijn klein. Ben je niet bang om links te rijden, boek dan een huurauto. Een goedkoper alternatief is het openbaar vervoer: voor
€ 2,60 koop je een dagkaart voor het hele eiland.

• Geld omwisselen is niet nodig: op Malta betaal je met euro’s. Bovendien spreekt bijna iedereen op het eiland Engels.

• Meer informatie: www.malta.nl en www.visitmalta.com. E-mail: info@malta.nl, tel: 020-638 3271. Of bestel de handige ANWB Extra Reisgids Malta in de ANWB-winkel