De Maleisische Eilanden

De mooiste eilanden van Maleisië

Maleisië kent duizenden eilanden. Veel daarvan zijn onbegaanbaar en onbewoond, maar er blijven er genoeg over om te ontdekken. Tijdens een rondreis Maleisië bezoek je naast de grote steden als Kuala Lumpur gegarandeerd een aantal Maleisische eilanden. Je reist van het ene eiland naar de ander. Echt eilandhoppen dus! Wij zetten de drie mooiste eilanden op een rijtje...

Penang

Penang, ook bekend als 'de Parel van de Orient', het meest toeristische eiland van Maleisië. Het is een traditioneel eiland waar je een interessante mix van Chinese, Indiase en Islamitische invloeden tegenkomt. Op dit eiland proef je die typische, magische cultuur van Maleisië. Op Penang vind je authentieke wierrooktempels en koloniale gebouwen en kun je gezellig eten in kleine, knusse eettentjes. Het eiland Penang ligt niet ver van het vasteland van Maleisië. Je kunt dit eiland makkelijk bereiken via de 13 kilometer lange brug vanaf het vasteland.

Pangkor

Denk je bij Maleisië aan witte stranden en een azuurblauwe zee? Kom dan naar Pangkor en laat je verrassen door dit prachtige eiland. Pangkor is hét snorkelgebied van Maleisië. De onderwaterwereld hier is spectaculair! Kruip na een duik in een hangmat onder wuivende palmbomen, les je dorst met een drankje aan het zwembad, stil je honger met de traditionele visspecialiteiten van het eiland. De bewoners hier zijn bijzonder gastvrij, waardoor je je als toerist ontzettend welkom voelt. Kortom: Je wordt verliefd op Pangkor in Maleisië. Wedden dat je hier nooit meer weg wilt?

Langkawi

Langkawi is qua natuur het mooiste eiland van Maleisië. Witte stranden, oneindige rijen palmbomen en echte mangroves. Hierdoor is dit dé perfecte bestemming voor de natuurliefhebber en de rustzoeker. Je komt hier zonder twijfel helemaal zen weer vandaan. Naast de stranden is het binnenland van Langkawi ook een bezoek waard. Ontdek het eiland op een unieke manier en verken dit stukje van Maleisië met een brommer. Dit huur je heel eenvoudig op Langkawi. Hoogtepunten tijdens je brommertocht zijn met stip de watervallen, de verlaten stranden in het noorden, de tempels in het binnenland en het gezellige toeristische centrum bij Pantai Cenang.

Rondreizen Maleisië boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Maleisië met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen naar Maleisië van FOX