Top 19 Kuala Lumpur

Kuala Lumpur noemt zichzelf graag ‘het hart van Zuid-Oost Azië’. De iconen van de stad zijn natuurlijk de hoge Petronas Towers. Ga je niet naar het Sky Bridge uitzichtpunt, dan is er altijd nog de de luxe shopping mall Suria KLCC, verspreid over de zes onderste verdiepingen van Petronas. Er is veel te doen in Kuala Lumpur. Bekijk hier onze lijst met 19 bezienswaardigheden die je eigenlijk niet mag missen tijdens je bezoek aan Kuala Lumpur.

1. The National Mosque

Met de islam als staatsgodsdienst verbaast het ons niet dat Kuala Lumpur vele moskeeën telt. Maak tijd vrij voor een bezoek aan The National Mosque. Een moderne moskee onder een paraplu-vormig dak. Er kunnen 15.000 moslims tegelijk bidden, natuurlijk altijd met hun gezicht naar het westen.

2. Gewoon, de metro

Ga met de metro van A naar B. Stations zijn schoon. De metro verplaatst zich razendsnel en het kost bijna niks: v.a. € 0,90 per rit. En… voordringen doen ze hier niet. 

3. Jalan P. Ramblee

Kijk je ogen ’s avonds uit in Jalan P. Ramblee. Cocktailbars en disco’s vol glitter en glamour.

4. Restorant Berputer Seri Angakasa

Ga eten in het Restorant Berputer Seri Angakasa, op 276 meter hoogte in Menara KL Tower. Geen wachtrijen voor de lift. Een om de as van de toren ronddraaiend restaurant met een van de mooiste panorama’s op Kuala Lumpur.

5. Bukit Nanas Forest Reserve

De Menara KL Tower staat in het oudste natuurreservaat van Maleisië: Bukit Nanas Forest Reserve, uit 1906. Deze status redde het regenwoud rondom de toren. Bomen, zoals een 100-jarige jeluntong-boom mogen er niet gekapt worden. Er leven apen, eekhoorns en talloze tropische vogels in het reservaat. En dat alles middenin de stad.

6. Batu Caves

Bezoek de Batu Caves (13 km ten noorden van KL). Een 42 meter hoog gouden beeld van hindoegod Murugan prijkt naast de trappen die tot de grot leiden: hindoe heiligdom voor de olifanthoofdige Ganesh. Brutale makaken klimmen met je mee of slingeren aan overhangende lianen.

7. Jalan Alor

Loop Jalan Alor af (bekend als Hawker Street) in de Gouden Driehoek. ’s Avonds een openluchteetstraat. Maleis, Thais, Chinees, Indiaas. Je kunt er van alles eten, het wordt voor je neus gewokt, gebakken of gekookt. Je moet wel tegen een beetje lawaai kunnen. Auto’s rijden rakelings langs de terrassen met plastic stoeltjes. TIP: een kom Bak Kut Teh (groente, rijst met wat kippenvlees) smaakt prima.

8. Shoppen

Sla je slag in een van de vele malls die Kuala Lumpur rijk is. Bijvoorbeeld in Low Yat Plaza aan Jalan Bukit Bintang, dé mall voor electronica. De nieuwst mall is het Pavilion Shopping Centre aan Jalan Bukit Bintang. Hier vind je 145 shops, van Mango tot Timberland. Ook voor huidverzorging en een echte vissenspa ben je hier aan het juiste adres. Tal van inpandige cafés en restaurants zorgen dat je maag gevuld blijft.

9. Petronas Towers

Om de Petronas Towers kun je niet heen. Ga je niet naar het Sky Bridge uitzichtpunt, dan is er nog altijd een onvermijdelijke super de luxe shopping mall Suria KLCC, verspreid over de zes onderste verdiepingen van Petronas. En voor een bijzondere blik op de torentweeling is het park rondom de moeite waard. Zowel overdag als ’s avonds.

10. Jalan Petaling

Loop, kijk en verbaas je in Jalan Petaling, dé overdekte winkel- en eetstraat in Chinatown. Vooral ’s avonds is het laveren tussen de mensen op deze pasar malam. Pas wel op je waardevolle spullen...

11. Chow Kit Market

Een van de meest populaire dagversmarkten van Kuala Lumpur is Chow Kit Market. Voor exotisch fruit, levende vis en schaal- en schelpdieren. Te vinden in de straatjes en steegjes ten oosten van Jalan Tuanku Abdul Rahman.

12. Dance & dining

Zin in een avondje entertainment? Saloma Theatre Restaurant in de Golden Triangle, Jalan Ampang 139, biedt een Maleisisch buffet in combinatie met traditionele Maleisische dansen.

13. Dine with a local

Pauline Lee neemt haar gasten graag mee op een culinair avontuur door Kuala Lumpur. Meld je aan bij Simply Enak en ontdek de beste familierestaurants en eetkraampjes van Kuala Lumpur!

14. Kuala Lumpur Luxe

Luxe die je je voor één nacht kunt veroorloven? Boek een 4 of 5-sterrenhotel, om je na de lange vlucht ‘schandalig’ te laten verwennen. Bijvoorbeeld in The Royal Chulan Hotel Kuala Lumpur*****. Obers als knipmessen, de-luxe rooms zo groot als een balzaal en een tropisch zwembad op de binnenplaats. 

15. Sri Mariamman Temple

Bezoek ook, als je tijd hebt, de Sri Mariamman Temple. Gebouwd in 1873 is dit de belangrijkste en mooiste Hindoetempel. De hoge toegangspoort (goppuram) is versierd met kleurrijke beelden van Hindoegoden. Adres: 163, Jalan Tun.

16. Kuala Lumpur Railway Station

Een fraai voorbeeld van koloniale architectuur is het Kuala Lumpur Railway Station. Voltooid in 1911 door de Britse architect A.B. Hubbock. Het exterieur is overduidelijk islamitisch. Maar binnen, onder het ijzeren dak, lijkt deze spoorwegtempel op een Brits station.

17. Lake Gardens

Even weg uit de stadsjungle? Ten westen van Chinatown liggen de Lake Gardens. Plantentuinen door de Britse elite aangelegd ter verpozing. Je kunt er wandelen, bootjes huren voor een Lake-tochtje en het Bird Park bezoeken. Hier vliegen ca. 3.000 tropische vogels ‘vrij’ rond.

18. Islamic Arts Museum

Valt je stopover in de moessontijd en ben je uitgewinkeld? Dan is het Islamic Arts Museum een goede stop voor een paar uurtjes kunst uit de moslimwereld. Vooral de Juwelenzaal en de rijk gedecoreerd Ottomaanse zaal zijn hoogtepunten in het gebouw dat in 1998 zijn deuren opende. Adres: Jalan Lembah Perdan. 

19. Wisselen van de wacht

Dagelijks, klokslag 12.00 uur wisselt de wacht voor het paleis van de koning, het Instana Negara aan de Jalan Damansara. Het eresaluut, de paarden en de mooie uniformen en glimmende geweren lijken statig, maar in werkelijkheid zijn de paleiswachten simpel benaderbaar. Na de wachtwisseling mag je zo met ze op de foto.

Rondreizen Maleisië boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Maleisië met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Maleisië

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen naar Maleisië van FOX