Kerststad Münster: leuke kerstmarkt dichtbij

Eerder verschenen in Kampioen

Münster is zo’n beetje het ondergeschoven kindje als het om Duitse kerststeden gaat. Niet zo bekend als Düsseldorf of Keulen, maar zeker niet minder leuk. Maar liefst vijf(!) kerstmarkten zorgen voor vertier. 

Op de vijf kerstmarkten van Münster kun je werkelijk alles krijgen: van dampende Bratwursten tot de befaamde houten kerstversierselen uit het Erzgebergte. De historische panden op de Prinzipalmarkt voorzien de 300 kraampjes van een feeëriek decor. Vooral als ’s avonds de kleurrijke lichtjes van de winkels aanknippen.

Metertje worst

Wie op zoek is naar een bijzondere snack, kan zich op de culinaire Kiepenkerl-markt verlustigen aan een metertje ‘Metworst’. Die wordt standaard geserveerd met een houten klompje vol lokale likeur. Een hit bij Nederlanders! Een straat verderop treffen we de kraam van Café Kleimann, tegenover de Prinzipalmarkt. Hun champagnewafels zijn populair bij jong en oud. 

Relaxen in thermen

Bezienswaardigheden in Münster die je zeker moet bezoeken: het stadhuis met de Friedenssaal, waar in 1648 de Vrede Van Münster werd bezegeld, en het Kuhviertel, de historische kroegenwijk. Overigens heeft de streek Noordrijn-Westfalen nog veel meer te bieden. In het nét over de grens gelegen Bad Bentheim kun je badderen in de thermen en een imposante burcht bezoeken. Ónze tip voor een korte vakantie. 

Zelf naar de kerstmarkt in Münster?

Heb je na het lezen van dit artikel uit de Kampioen zin gekregen om zelf deze kerstmarkt te bezoeken? Bekijk dan ons volledig verzorgde arrangement. Al vanaf 99,- per persoon:

Bekijk arrangement Kerstmarkt Münster

Misschien vind je dit ook leuk:

Top 4 kerstmarkten Duitsland