Wadi Rum, Jordanië

De Vallei van de Maan

Ga je op rondreis door Jordanië, dan staat Wadi Rum zeker weten op het programma. Een indrukwekkend woestijngebied in het zuiden van het land dat ook wel De Vallei van de Maan wordt genoemd. Wadi Rum is een beschermd gebied van wel 720 vierkante kilometer aan oneindige zandvlaktes en imposante wildernis.

Wadi Rum in Jordanië

 

 

 

 

 

 

 

 

Wadi Rum is een vallei met gigantische rotswanden van zandsteen en graniet en staat sinds 2011, net als Petra, op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Rum is de grootste wadi van Jordanië. Een wadi is een rivierdal dat voor het grootste gedeelte van het jaar droog staat.

Een impressie van Wadi Rum tijdens je rondreis Jordanië

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wadi Rum en zijn rotstekeningen

Wadi Rum staat onder andere bekend om de rotstekeningen, die werden achter gelaten door de zogenoemde Nabateeërs, eeuwen terug. Zij woonden in deze wadi en bouwden een tempel, die je nog altijd kunt bezoeken. Tegenwoordig leven er enkel Bedoeïnenstammen, die hun inkomsten voornamelijk halen uit het toerisme in het gebied. Zij hebben voor ons toeirsten de mogelijkheden gecreëerd om de natuur in Wadi Rum op een heel actieve manier te ontdekken. De stammen organiseren klim- en trektochten en verdienen daarmee hun brood.

Hoge gebergtes in Wadi Rum, Jordanië

De woestijnvlaktes in Wadi Rum worden afgewisseld met hoge gebergtes. Ga bijvoorbeeld naar Um Dami. Met zijn 1840 meter hoogte is dit de hoogste berg van Jordanië en ligt 30 kilometer ten zuiden van het stadje Wadi Rum.  Als het helder is kun je vanaf de top van Um Dami de rode zee zien schitteren.

Verken Wadi Rum met een jeep of kameel

Jeepsafari door Wadi Rum

Als je een aantal dagen in Wadi Rum blijft, raden we je aan om te kiezen voor een rondtocht met een jeep. Je kunt een jeep huren bij het Visiting Center, van waaruit je zelf de omgeving verkent of je laat je begeleiden door lokale reisgidsen. Met zo’n jeepsafari kom je langs alle hoogtepunten van Wadi Rum, terwijl je onderweg kunt genieten van adembenemende uitzichten. ’s Nachts slaap je in een van de toeristische Bedoeïnenkampen of gewoon buiten, onder een schitterende sterrenhemel.

Tocht op een kameel

Verblijf je maar één dag in Wadi Rum? Sjok dan op een kameel door de woestijn of stap op een van de Jordaanse paarden. Zorg er wel voor dat je je hoofd en lichaam goed bedekt en dat je voldoende drinkt. De weersomstandigheden in de woestijn kunnen bijzonder heftig zijn. Van uitputtende hitte tot aan woeste zandstormen, Wadi Rum is wat dat betreft de plek van de extremen.

Distant Heat Festival in Wadi Rum

Hou je van dansen op een goede beat én ben je van plan om naar Jordanië op vakantie te gaan? Overweeg dan om eind juli te gaan rondreizen. Dan vindt namelijk eenmalig het Distant Heat Festival plaats in Wadi Rum. De vallei wordt omgetoverd tot een exotische dance scene met DJ’s van over de hele wereld, inclusief onze eigen Armin van Buuren.

Vakantie boeken via de ANWB

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Wadi Rum én Jordanië met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra’s voor leden! Je boekt je reis direct bij een van onze reisdochters. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hieronder alle Jordanië rondreizen van de ANWB. We wensen je een leuke vakantie…

Aanbiedingen vakantie Jordanië