Zuid-Tirol met kinderen

ANWB samen met Süd Tirol

Het aangename weer, de fantastische meren en de avontuurlijke accommodaties - van campings tot slapen bij de boer. Voor kinderen is Zuid-Tirol sowieso een topbestemming. Gezinsattracties zijn er ook in overvloed. Wij vonden vier fijne uitstapjes.

Dolomiti Ranger

In het natuurpark Sciliar-Catinaccio mogen de kinderen zelf op verkenning. Ronden ze de flora & fauna-opdrachten goed af, dan ontvangen ze aan het einde van hun bezoek een Dolomiti Ranger-diploma.

Natuurzwembad

In Gargazzone ligt een relatief nieuw natuurzwembad met diverse bassins, waterpartijen en een glijbaan. Het is een ecologisch aangelegd waterlandschap van 2.2 vierkante kilometer, waar het water wordt gefilterd door planten, dus volledig zónder chemicaliën.

Historisch treintje

Pak vanuit Renan, dat op het bergplateau boven Bolzano ligt, de tandradbaan en het historische treintje, dat onder meer naar Maria Himmelfahrt rijdt. Je kan overal overigens uitstappen. Een leuke dagtrip.

Watervallen-wandeling

Een perfecte wandeling kan je met kinderen maken door de Gilfenklamm. De trip, langs goed beveiligde paden, begint in het dropje Stranga. Leuke bruggetjes springen van de ene naar de ander kant van de kloof. Onderweg zie je prachtige kleine en grote watervallen.

Meer informatie over Zuid-Tirol
 

Misschien vind je dit ook interessant

De mooiste meren in Zuid-Tirol
Top 10 bezienswaardigheden
Kamperen in Zuid-Tirol