Fietsen in Zuid-Tirol

ANWB samen met Süd Tirol

Zuid-Tirol kent zo’n 600 kilometer aan nauwkeurig uitgestippelde fietsroutes. De Dolomieten zijn vooral een walhalla voor mountainbikers, maar in de dalen zijn tevens zeer relaxte routes uitgezet.

Populair is de bekende Via Claudia Augusta-fietsroute, van oorsprong een Romeinse weg, die van de Reschenpass door het Etschtal verder naar het zuiden loopt. Een ander parcours in dit schilderachtige gebied is de Drauradweg, die van Toblach even over de grens wipt naar Lienz in Oostenrijk. Wil je onderweg ook klimmetjes maken, dan is de Pustertal-Radweg in het oosten wellicht een aantrekkelijke optie.

Fiets mee in trein

Als je een tourtocht wilt combineren met bezoekjes aan sfeervolle steden, volg dan de Brenner-Radroute van noord naar zuid. Je komt dan dwars door historische plaatsjes als Chiusa, Bressanone en Chiusa. Ideaal voor een versnapering. Handig is dat je langs veel routes je fiets gewoon in de lokale treinen mee kunt nemen. Gemakkelijk voor de heen-, of als je toch een beetje vermoeid bent, de terugweg. Daarover gesproken: op veel plekken kun je ook elektrische fietsen huren.
 

Meer informatie over Zuid-Tirol
 

Misschien vind je dit ook interessant

De mooiste meren in Zuid-Tirol
Top 10 bezienswaardigheden Zuid-Tirol?
Wandelen in Zuid-Tirol