Wintersport Vialattea

Vialattea ligt op de grens met Frankrijk en bevat zo’n 400 kilometer pistes. Doordat het gebied zo groot is, ligt er altijd wel ergens sneeuw. Je kunt namelijk gemakkelijk uitwijken naar één van de andere plaatsen. Sestriere ligt in Italië in het middelpunt van Vialattea, vlakbij de Franse Alpen. Er zijn veel goede restaurants en winkels. Een leuke bijkomstigheid is dat pizza’s en pasta's in Vialattea relatief goedkoop zijn.

Rivier de Durance vindt in Vialattea zijn oorsprong. Hierboven zijn pistes voor beginners. Gevorderden kunnen echter ook heel goed terecht in dit wintersportgebied. Er zijn bijvoorbeeld veel off-piste mogelijkheden. De hoogste top, Mont Motta, is 2823 meter. Naast de skiërs kunnen ook snowboarders genieten in Vialattea dankzij de brede pistes. Tegen betaling kun je naar bijvoorbeeld Montgenèvre in Frankrijk.

Pistes Vialattea

Vialattea heeft meer dan 163 aangesloten afdalingen (41 blauwe, 92 rode en dertig zwarte pistes). De 66 skiliften variëren van 1380 meter in Cesana tot 2800 meter op de top van de Motta. Het skigebied heeft enorme ruimtes, zonnige besneeuwde vlakten en afdalingen met panoramisch uitzicht die in verbinding staan met oude en traditionele dorpjes en moderne steden die alle comfort en entertainment bieden.

Plaatsen in Vialattea

Vialattea heeft veel mogelijkheden om te skiën. Dit internationale skigebied omvat Sestrière, Sauze d'Oulx, Oulx, Sansicario, Cesana, Pragelato, Claviere en ook het Franse Montgenèvre.

Webcams Vialattea

Bekijk hier webcambeelden van Vialattea

Prijzen skipas Via Lattea

     
Via Lattea 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 196,- € 37,-
Kinderen € 186,- € 31,-
     
     
     
     

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Italië
Wintersport Italië: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Italië

Skivakantie Italië