Top 10 wintersportplaatsen in Italië

Italië biedt je veel wintersportmogelijkheden. Ben je er nog niet uit wat je favoriet is? Bekijk hier de top 10 van wintersportplaatsen in Italië.

1. Breuil-Cervinia (1620 - 3899 m)

Breuil-Cervinia, aan het einde van het Val Tournenche, heeft zich ontpopt tot één van de belangrijkste wintersportcentra in Noord-Italië. De plaats bestaat vooral uit flatgebouwen. Op diverse punten in Cervinia heeft men geprobeerd de onderkomens aan te passen aan het landschap door gebruik te maken van veel hout.
Breuil-Cervinia is aangesloten op het skigebied van Valtournenche en Zermatt (Zwitserland)

Bekijk onze speciale pagina over Breuil-Cervinia

2. Cortina d’Ampezzo (834 - 2275 m)

Cortina d’Ampezzo, standplaats van de Olympische Winterspelen 1956, heeft alle aspecten van een modern groot wintersportcentrum. Vooral Italiaanse jetset pleegt hier de wintervakantie door te brengen. Het centrum heeft veel winkelmogelijkheden en op vrijwel iedere hoek kan in een knusse gelegenheid iets gedronken worden.

Bekijk onze speciale pagina over Cortina d'Ampezzo

3. Madonna di Campiglio (1500 - 2500 m)

Madonna di Campiglio staat al jaren bekend als één van de geraffineerdste wintersportcentra in Europa. Madonna di Campiglio heeft een mondaine uitstraling. Luxehotelaccommodatie en diverse appartementsgebouwen bepalen het plaats beeld. Het luxekarakter van deze plaats brengt met zich mee, dat het prijsniveau aan de hoge kant is.
Madonna di Campiglio is aangesloten op de skigebieden van Marilleva en Folgarida.

Bekijk onze speciale pagina over Madonna di Campiglio

4. Brunico (970 - 2.275 meter)

Brunico is één van de bekendste dorpen rondom de fraai afgeronde berg Kronplatz in Südtirol. Vanaf de top heb je een scala aan brede en overzichtelijke pistes in alle richtingen liggen. Naast Brunico zijn de bekendste wintersportplaatsen om de top heen Valdaora en San Vigilio di Marebbe. Ontspannen skiën in de zon en genieten van het heerlijke Italiaanse eten!

Bekijk onze speciale pagina over Brunico

5. Selva Gardena (1236 - 2518 m)

Aan het einde van het Val Gardena ligt de wintersportplaats Selva. Dankzij de magnifieke ligging en skimogelijkheden aan de voet van het Sellamassief weet Selva ieder jaar een grote groep wintersporters aan te trekken. In vergelijking met Ortisei en Santa Christina heeft Selva iets minder intimiteit, omdat het centrum vrij langgerekt is.
Selva Gardena is aangesloten op alle plaatsen/gebieden van de Sella Ronda.

Bekijk onze speciale pagina over Selva Gardena

6. Courmayeur (1224 - 2624 m)

Courmayeur, aan de voet van de Mont Blanc, is een vrij uitgestrekte plaats met veel faciliteiten. Het centrum maakt een levendige indruk, woonhuizen en toeristenonderkomens hebben hier hun oude charme weten te behouden. Buiten de plaats zijn diverse nieuwe, minder aantrekkelijke wijken met moderne verblijfaccommodatie verrezen.
Courmayeur is aangesloten op het skigebied (alleen met gids) Mer de Glace/ Vallée Blanche.

Bekijk onze speciale pagina over Courmayeur

7. Solda (1900 - 3250 m)

In de loop der jaren heeft Solda (Sulden), omringd door de bergreuzen Ortler(3905m) en Königspitze (3859m), zich opgewerkt van een boerengehucht tot de bekendste wintersportplaats in het westelijke deel van de provincie Bolzano. Het oorspronkelijke dorp heeft gezelschap gekregen van enkele kleine wijken met toeristenaccommodatie, voornamelijk moderne hotels en pensions.

Bekijk onze speciale pagina over Solda

8. Corvara (1324 - 2750 m)

De wintersportplaats Corvara (Kurfar) ligt in het hoogste deel van het Val Badia. De oude kern is in Corvara naar de achtergrond gedrongen. Moderne hotels en pensions domineren nu het plaats beeld. Ook in de iets hoger gelegen ‘satelliet’ Colfosco en in de wijk Pescosta overheersen de onderkomens voor toeristen.
Corvara is aangesloten op alle plaatsen/gebieden van de Sella Ronda.

Bekijk onze speciale pagina over Corvara

9. Canazei (1465 - 2426 m)

Canazei, dat beschut ligt in het nauwe Fassadal en daardoor vrijwel geheel door bergen is omsloten, is een vrij populaire winterverblijfplaats. De aanpak is zowel omzichtig (met het oog op natuurbehoud) als vooruitstrevend. Canazei heeft vrij veel nieuwbouw, die professioneel is aangepast aan de oude bebouwing.
Canazei is aangesloten op alle plaatsen/gebieden van de Sella Ronda. 

Bekijk onze speciale pagina over Canazei

10. Cavalese (1000 - 2415 m)

Cavalese is de hoofdplaats van het Val di Fiemme. De oorspronkelijke bebouwing is voor een groot deel intact gebleven. Relatief veel winkels en verkeer maken duidelijk, dat het hier om een streekcentrum voor de omliggende plaatsen gaat. In het centrum staan vooral de oudere toeristenonderkomens, in de buurtschappen de modernere accommodatie.

Bekijk onze speciale pagina over Cavalese

Meer inspiratie voor wintersporten in Italië:

Speciaal voor jou geselecteerd