Wintersport Alta Badia

In Südtirol ligt met 130 kilometer aan pistes Alta Badia. Het skigebied bevindt zich in de Dolomiti Superski. Voornamelijk makkelijke pistes zijn te vinden in dit skigebied door glooiende bergen.  Fijn is dat er geen lange wachtrijen zijn bij de skiliften en dat omringende skigebieden goed te bereiken zijn.

De hoogte in Alta Badia wisselt af van 1400 tot 2700 meter. Er is in dit gebied echt een aanrader voor de skiërs, dat is de Sellaronde. Dit is een erg indrukwekkende skitoer die in een dag gedaan kan worden. Kinderen kunnen ook goed terecht in Alta Badia. Voor hen zijn er namelijk speciale rijen bij de skiliften. Het seizoen loopt van november tot april en in de regel schijnt de zon tachtig procent van de dagen.

Pistes Alta Badia

In Alta Badia zijn snelle en comfortabele skilift aansluitingen en goed geprepareerde pistes. Er zijn 53 moderne skiliften die 86900 mensen per uur kunnen vervoeren. Door de ruimtelijkheid van het gebied wordt het skiën extra aangenaam. Doordat het skigebied in de Dolomieten is gelegen, is er een adembenemend uitzicht. Van de 130 kilometer pistes is zeventig kilometer blauw, 52 rood en acht zwart.

Plaatsen in Alta Badia

San Cassiano, Colfosco, La Valle, Corvara, La Villa en Pedraces zijn de dorpen die bij Alta Badia horen. In de drie laatstgenoemde is er veel après-ski.

Webcams Alta Badia

Bekijk hier webcambeelden van Alta Badia

Skipas Alta Badia

     
Alta Badia 6 dagen 1 dag
Volwassenen € 266,- € 52,-
Kinderen € 186,- € 36,-
     

Dit vind je misschien ook interessant

Aanbiedingen Skivakantie Italië
Wintersport Italië: tips en praktische info
Overzicht wintersportplaatsen Italië

Skivakantie Alta Badia