Top 3 musea in Venetië

Naast oude meesters als Tintoretto en Titiaan kun je in Venetië ook het werk van moderne kunstenaars bekijken. Met dank aan een rijke Amerikaanse.

Ca’ Rezzonico

Ca’ Rezzonico is Venetië’s museum van de 18de eeuw, ontworpen door de grootste barokarchitect van de stad, Baldassare Longhena. Je vindt hier weelderig ingerichte salons en boudoirs en drie verdiepingen vol schilderijen, inclusief plafonds die rijkelijk van fresco’s zijn voorzien. Kortom: een staaltje Venetiaanse rijkdom dat zijn weerga niet kent. 

Galleria dell' Academia

Titiaan, Tintoretto, Bellini, Giorgione, Canaletto, Tiepolo – alle grote Venetiaanse schilders zijn in de Academia vertegenwoordigd. Wat een licht, wat een kleuren! Een bezoek aan dit museum is een fascinerende tijdreis door het oude Venetië. Ook de minder bekende, maar vaak kwalitatief hoogstaande kunstenaars zijn hier met hun topstukken vertegenwoordigd.

Collezione Peggy Guggenheim

De in 1898 geboren Amerikaanse Peggy Guggenheim kreeg op haar 21ste een miljoenenerfenis. Ze opende een galerie en begon op grote schaal moderne kunst te kopen. Van 1949 tot haar dood in 1979 woonde ze in Venetië, waar ze in het Palazzo Venier dei Leoni haar verzameling toegankelijk maakte voor het publiek. Je vindt er werk van onder meer Picasso, Braque, Magritte, Dali, Kandinsky, Klee en Max Ernst, met wie ze getrouwd was. 

Een stedentrip naar Venetië boeken

Wil je Venetië met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Venetië

Speciaal voor jou geselecteerd