Leukste wandelroute door Venetië

Even de drukte ontvluchten en lekker slenteren door een sfeervolle wijk? Maak kennis met Campo San Zanipolo.

Maak kennis met de rustigere kant van de lagunestad: direct aan het water ligt deze populaire piazza met haar kerk voor het gewone volk, die echter al wel carrière maakte als dogenbegraafplaats en spectaculaire romanlocatie. Rondom San Zanipolo wemelt het van de steegjes die naar winkeltjes, bars met lekkere zoetigheden en onbekende hoekjes van de sestiere Castello leiden.

Donna Leons misdaadroman Dood in den vreemde begint met de vondst van een lijk in een kanaal vlak voor de Santi Giovannie Paola. Deze schokkende scène staat in schril contrast met de vredige indruk die dit plein en de aangrenzende straatjes normaal gesproken maken. Hier voelt iedereen zich op zijn gemak. 

De wijk is zowel bij Venetianen als toeristen populair, maar het is er nooit onaangenaam druk. Met zijn winkeltjes, bars en osteria's is het een genot om hier rond te wandelen. Als je iets verder loopt naar Fondamenta Nuove, zie je een Venetië zonder franje: aan het water staan betrekkelijk eenvoudige huizen en je kunt hier ongestoord genieten van het uitzicht over de lagune, het begrafeniseiland San Michele en het eiland Murano .

Deze route is afkomstig uit de ANWB Extra Reisgids Venetië, waar je een uitgebreidere beschrijving van Campo San Zanipolo vindt. Meer te weten komen over Venetië?

Bestel de ANWB Extra Reisgids Venetië

Een stedentrip naar Venetië boeken

Wil je Venetië met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk de top 10 stedentrips Venetië

Speciaal voor jou geselecteerd