Vervoer en slapen in Toscane

Nog nooit in Toscane geweest? Doorhakken die knoop en gewoon gaan. Er komen is helemaal niet zo moeilijk en je kunt slapen op de allerleukste plaatsen! 

Met de auto naar Toscane

Waarom je met de auto zou gaan? Dan hoef je er geen meer te huren! Reizen door Toscane is het gemakkelijkst als je een auto bij de hand hebt (heb je meteen een excuus om een doosje wijn mee te nemen in de kofferbak). En, die urenlange file bij de gevreesde Gotthardtunnel ben je op plaats van bestemming zo vergeten.

De afstand Utrecht-Florence is ongeveer 1350 km. Actuele reisinformatie en brandstofkosten kun je checken in de routeplanner.

Vliegtuig

Liever met het vliegtuig? Geen enkel probleem. Met een oppervlakte van ongeveer de helft van Nederland zijn de afstanden binnen Toscane prima te doen. De belangrijkste vliegvelden liggen in het noorden, bij Pisa en Florence. Vanaf daar kun je via de autostrada en superstrade gemakkelijk je weg vinden door Toscane. En beide vliegvelden hebben prima huurautoservice.

Tip: huur je auto via ANWB met ledenvoordeel

Slapen in Toscane

De mogelijkheden zijn, uiteraard, te talrijk om op te noemen. Een paar tips:

Slapen bij locals

‘Affittacamere’ zijn kamerverhuurders. Dankzij een nieuwe wet zijn er sinds enkele jaren in Toscane talloze kamers bij particulieren te huur. Een agriturismo, dat was ooit niet meer dan een bed en een smakelijk maal bij een boerderij vol in bedrijf, maar tegenwoordig zijn het vaak landelijk gelegen luxe appartementen (of zelfs complete optrekjes) met zwembad, wifi enzovoort. Google maar eens ‘agriturismo Toscane’ en er gaat een wereld voor je open. Prijzen lopen uiteen, mede afhankelijk van het seizoen, maar reken op € 500 tot € 600 voor 1 week voor 4 personen.

Hotels en pensions

En dan zijn er de hotels en pensions, van klein, antiek en knus tot de betondozen aan de kust. En van 1 tot 5 sterren. Let wel, een 1 of 2 sterren-hotel, dan kan een verwaarloosd krakkemikkig onderkomen zijn, maar ook een schoon en sympathiek familiehotel. Op beoordelingssites als booking.com of tripadvisor vind je zowel de hotels als ervaringen van eerdere bezoekers (zoals: ‘Een prachtig palazzo!’ of ‘Dit hotel is nog niet af!’).

Ontdek Toscane

Toscane biedt afwisseling genoeg! Wil je meer weten over onder andere de cultuur en hoogtepunten in Toscane? Je leest er alles over in de ANWB Extra reisgids Toscane.

Handig om te weten als je naar Toscane gaat

Tol in Italië
Milieuzones in Italië
Leuke tips voor een vakantie naar Italië