Tips voor Trentino in Italië

Doe 's gek in Trentino

Er bestaan heel wat vooroordelen over je zomervakantie in de bergen doorbrengen. Geen strand, weinig vertier. De Noord-Italiaanse streek Trentino bewijst het tegendeel! 

1. Culinaire berghut

Uiterlijk verschilt de Refugio Passo Feudo niet van andere berghutten. Tót je de verse ravioli of vier soorten appeltaart (8 euro) proeft. 

2. Lekkerbekkenwinkel

De vraag in delicatessenwinkel Da Gigi is niet wát je koopt, maar hoevéél je meeneemt. De lekkerbekkenshop in Levico Terme verkoopt zakken vol gedroogde paddenstoelen en kleurrijke pasta.

3. Peddelen op een surfplank

Men neme een surfplank en een peddel en voilà: je kunt heerlijk suppen (‘sup’ staat voor stand up paddling) op het Caldonazzo- of Levicomeer. Sup-materiaal is te huur.

4. Klauteren en abseilen

Met al die prachtige bergen om je heen vraag je je af waarom Trentino een klimpark nodig heeft. Toch is het Acropark een publiekstrekker van jewelste: klauteren van boomtop tot boomtop, en daarna, roetsj, vliegensvlug met een katrol terug naar de aarde.

5. Selfie met twee meren!

Voor mooie uitzichten moet je klimmen. Op weg naar kaasboerderij Malga Palù, op de hoogvlakte van Vezzena, kun je op de kronkelige bergweg ‘Kaiser Jägerweg’ een selfie maken met twee bergmeren op de achtergrond: het Levicomeer en Caldonazzomeer.

6. Frescopromenade

Fresco’s zijn niet alleen geschikt om het plafond mee te versieren. Geniet van de prachtig beschilderde renaissancegevels in de Via Belenzani in Trento.

7 Alpenachtbaan

De combinatie van ‘achtbaan’ en ‘1650 meter hoogte’ klinkt niet helemaal geruststellend. Toch maken, het spectaculaire (en veilige) ritje in de tweemansbob van de Gardoné Alpine Coaster.

8 Raften met stoere gids

Als je eenmaal hebt geraft op de wilde golven van de rivier Avisio of Noce… wil je niets anders meer. 

9 Bergwandelen ‘light’

De drie uur durende bergwandeling naar de Pizzo di Levico is voor het hele gezin goed te doen.

10 Lekkere pizza’s

Verwacht een hoop druk gebarende gezinnen in de Birreria, een brouwerij in Trento met pizza’s (of andersom).

11 Dierenschatkamer

Het nieuwe Wetenschapsmuseum Muse in Trento heeft een levensecht regenwoud, prachtig opgezette dieren en tientallen verbijsterende experimenten voor de bezoekers.

12 Kunstvallei

Het is geen toeval dat de Val di Sella is uitverkoren om er kunst tentoon te stellen. Sprookjesachtig dal met indrukwekkende 3d-installaties. ()

Altijd handig

• Afstand Utrecht - Trento: 1100 kilometer, 11 uur rijden.
• Zomerse gemiddelde temperatuur: 20 - 27 graden Celsius. April en mei is Trentino al aangenaam omdat het wordt beschermd door de bergen.
• Nederlandstalige info: www.visittrentino.it/nl, www.visitvalsugana.it/nl/, Engels: visitfiemme.it
• Te koop in de ANWB-winkel: ANWB Extra reisgids Dolomieten

Ledenaanbieding

4-, 5- of 8-daagse autovakantie Val di Fiemme

Vanaf € 189,- p.p.
In het hart van de Val di Fiemme/Fleimstal beleeft je jouw droomvakantie. Hotel Lagorai in Cavalese is omgeven door de mooiste schatten van Noord-Italië!

Meer informatie en boeken

Camping Due Laghi

In de prachtige regio Trentino in Noord-Italië, vlak onder de Dolomieten, ligt de gezellige Camping 2 Laghi, 'twee meren' (om precies te zijn de meren Levicomeer en Caldonazzomeer).
Deze kindvriendelijke camping van ca.11 ha. ligt prachtig, beschikt over alle mogelijke faciliteiten en biedt vertier voor de hele familie. Camping Due Laghi is een topper in de Valsugana, een schitterend gebied in de Noord-Italiaanse provincie Trentino. Via een klein weggetje wandelt u vanaf de camping zo naar het meer. Er worden in de zomer allerlei activiteiten georganiseerd op de camping, maar er zijn ook leuke excursies te boeken. Je verblijft tijdens dit actieve arrangement in een compleet ingerichte bungalowtent.

Meer informatie en boeken

8 Dagen  Trentino  vanaf € 249,- p.p.

met zeven diners
Ga voor een sportieve én ontspannen vakantie in een prachtig landschap naar Levico in Trentino. Vroeger vierde keizerin Sissi hier vakantie, tegenwoordig is het een vorstelijke bestemming als je gek bent op  wandelen, mountainbiken, fietsen en heerlijk bergmeren. Bio Hotel Elite is een goed driesterren hotel op loopafstand van het centrum van Levico Terme en ca. 1,5 km. van het Levicomeer.

Meer informatie en boeken