De leukste wijken van Rome

Ja! Rome is groot. Daarom blijven de meeste toeristen in het oude centrum. Maar daar omheen zijn óók leuke wijken. Testaccio, bijvoorbeeld, of Trastevere, letterlijk over de Tiber, met straten waar alles kunst, hip & happy is, of anders Monti, het vroeger suburbia dat nu een shoppingmekka is.

Trastevere in Rome

Met zijn warme oranje tinten fotogeniek tot in de haarvaten, en ’s avonds één groot uitgaansgebied.

Lees verder over Trastevere

Monti in Rome

Shopping in Monti is shopping in boetiekjes én op de hipste vintagemarkt van Rome.

Lees verder over Monti

Testaccio in Rome

Volks en hip door elkaar. Hier ga je heen voor moderne kunst, lekker eten, en voor de Porta Portese, de twee kilometer lange rommelmarkt langs de Tiber.

Lees verder over Testaccio

Vaticaanstad in Rome

Vaticaanstad is een staat binnen de stad Rome en is nog geen 0,5 km² groot. Hierdoor is Vaticaanstad het kleinste en dichtstbevolkte land ter wereld. Het dwergstaatje wordt geregeerd door de paus en vormt het centrum van het katholieke geloof. De vele toeristen komen voornamelijk voor de Sint-Pietersbasiliek en de Vaticaanse musea.

Lees verder over Vaticaanstad

Stedentrip Rome boeken?

Wil je Rome met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Je profiteert altijd van het voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we beste aanbiedingen voor je uitgezocht. Exclusief voor leden van de ANWB!

Bekijk top 10 stedentrips Rome