Vervoer naar Rome

Vliegen naar Rome is het goedkoopst

Je kunt met de auto naar Rome rijden, maar vliegen is goedkoper en sneller. Het lukt al voor 34 euro retour. De trein is nauwelijks een optie. 

Met de auto naar Rome

Reken op zestien uur rijden vanaf Amsterdam, 1650 km heen en 1650 terug, en zo’n 500 euro benzinekosten.  

Goedkoopste vliegticket

Vliegen is dus goedkoper, en sneller. Het minste ben je kwijt met Ryanair. Deze prijsvechter vliegt dagelijks vanaf Eindhoven én Niederrhein Airport Weeze op Rome Ciampino. Tarieven wisselen soms per dag, maar een retourticket voor €34 is mogelijk. Vanaf Weeze vlieg je altijd goedkoper dan vanaf Eindhoven. Je kunt op luchthaven Weeze komen met het openbaar vervoer. Vanaf de NS-stations Nijmegen, Venray en Arnhem rijdt een shuttletaxibusje (€ 15 enkele reis).
Andere budgetopties zijn Easyjet, dat Easyjet vanaf Amsterdam v.a. €48,65, Transavia (vanaf Rotterdam) en Brussels Airlines De laatste twee vliegen op Rome Fiumicino, de ‘echte’ luchthaven van Rome. Vliegen met Transavia duurt 2.10 uur, v.a. € 60 enkele reis. Ongeveer dezelfde prijzen bij Brussels Airlines. Alitalia en KLM vliegen ook vanaf Schiphol v.a. ca. € 200.

Vervoer vanaf de vluchthaven

Transfer vanaf luchthaven Ciampino

Transferbussen (Terravision) rijden in 20 à 45 min. (afhankelijk van de verkeersdrukte) naar station Termini. Enkeltje € 4, retour € 8. De kaartjes kun je aan boord bij Ryanair kopen of op de luchthaven. De vertrektijden van de bussen sluiten aan op de vluchten van Ryanair. Het is een klein vliegveld, dus je kunt de bussen niet missen als je naar buiten loopt. Een taxi vanaf Ciampino naar het centrum kost minimaal 50 à 60 euro.

Transfer vanaf luchthaven Fiumicino
Elk half uur vertrekt er een rechtstreekse trein (Leonardo Express) naar en vanaf station Termini. Enkeltje kost € 14. Een gewone taxi vanaf Fiumicino naar het centrum kost minimaal € 60, shuttletaxi v.a. € 27 (1-2 pers.).
Alle info over van en naar het vliegveld

Trein naar Rome

Eigenlijk is het alleen te doen als je Interrailt en Italië op de route ligt. Rechtstreeks naar Rome betekent zo’n twintig uur treinen (vanaf Amsterdam), met 2 tot 6 overstappen.

Stedentrip Rome boeken?

Wil je Rome met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Je profiteert altijd van het voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we beste aanbiedingen voor je uitgezocht. Exclusief voor leden van de ANWB!

Bekijk stedentrips Rome

Bekijk ook de stedentrips van onze reispartners

Pharos Reizen
SNP Natuurreizen