Vervoer in Rome

Getting around

Rome is groot en veel, maar lopend kom je een heel eind. Voor de snellere verplaatsingen is er de metro. Er zijn slechts twee metrolijnen in het openbaar vervoer van Rome. Maar die zijn handig, want snel. 

Metro ABC

De metrolijnen heten eenvoudigweg A en B. Een derde, de C, is al jaren in de maak, maar zelfs de meest ingevoerde Romein durft geen voorspelling meer te doen wanneer die er nu echt komt. Maar: met de Metropolitana A en B kom je een heel eind. Ze leggen samen een kruisje over de stadsplattegrond, en komen elkaar tegen op Termini (Centraal Station).

Bus en tram in Rome

Bussen komen overal. Het is soms alleen onduidelijk hoe. Niet altijd is aangegeven waar een bus heengaat, en hoe vaak hij rijdt. De lijnen langs toeristische highlights:

  • 40  Termini - Piazza Venezia – Largo Argentina - Piazza Pia (voor Vaticaan/Sint Pieter)
  • 64  Termini - Piazza Venezia – Largo Argentina - Vaticaan
  • 62 - Repubblica – Spaanse trappen - Piazza Venezia – Largo Argentina - Vaticaan
  • 81 - Vaticaanse musea - Piazza Imperatore (Spaanse trappen) - Piazza Colonna (Trevi fontein) - Piazza Venezia - Circo Massimo - Colosseum
  • 60 - Repubblica - Piazza Venezia - Colosseum - Circo Massimo
  • H - Termini - Piazza Venezia – Largo Argentina – Trastevere

De tram is vooral handig als je van en naar Trastevere gaat.
Tip: Bus(je) 116. Een mini-elektrobus, die ook door voetgangersgebied gaat. Pak de 116 en je komt overal. Enkeltje kost €1,50, met de Roma Pass is-ie gratis, nou ja, bij de prijs inbegrepen. 

Korting op het ov in Rome

Handig om meteen op het vliegveld te kopen: de Roma Pass, €34. De pas is een kaartje waarmee je drie dagen met het openbaar vervoer in Rome reist, twee musea of archeologische sites gratis bezoekt en korting krijgt op de rest en op talloze andere attracties.

Routeplanner openbaar vervoer in Rome

Stedentrip Rome boeken?

Wil je Rome met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Je profiteert altijd van het voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we beste aanbiedingen voor je uitgezocht. Exclusief voor leden van de ANWB!

Bekijk stedentrips Rome

Bekijk ook de stedentrips van onze reispartners

Pharos Reizen
SNP Natuurreizen