Rome Flavours - De pizza’s

Pizza komt uit Napels, zeggen de Napolitanen. Maar de Romeinen hebben ook hun eigen, ultradunne pizza. En pizza om mee te nemen, pizza van de bakker, en pizza Romana, een pizza met ansjovis en kappertjes, die in Rome Napoletana heet, maar uit Rome en omstreken komt. 

Nr. 00100 in Rome

Pizzeria 00100 is genoemd naar het soort meel waarvan het deeg is gemaakt. Een minuscuul pizzazaakje, waar het tussen de middag stampvol zit. Je eet er geen hele pizza, maar een punt: pizza al taglio. Zacht, weelderig en heerlijk. Hoewel de supplì, rijstbitterballen, ook niet te versmaden zijn. ‘Genovese is de favoriet. Maar ortolano is ook erg lekker’, zegt de dame achter de toonbank.
Via Giovanni Branca 88.

Pizza van de bakker

Forno, de bakker op het Campo de’ Fiori, is beroemd. Niet alleen om zijn brood of gebak, maar ook om zijn pizza. Volgens veel Romeinen bakken ze hier the best pizza in town! De specialiteit is ‘witte pizza’, pizza bianco. Een heerlijk knapperig brooddeeg afgetopt met olijfolie en zout. Forno, Campo De' Fiori, 22 - Vicolo del Gallo, 14
Roma - 00186 Tel.: +39 06.68806662, info@fornocampodefiori.com.

Dunne, Romeinse pizza

Naar La Sagrestia ga je voor traditionele dunne Romeinse pizza. Via del Seminario 89 00186 Roma.

Stedentrip Rome boeken?

Wil je Rome met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Je profiteert altijd van het voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we beste aanbiedingen voor je uitgezocht. Exclusief voor leden van de ANWB!

Bekijk stedentrips Rome

Bekijk ook de stedentrips van onze reispartners

Pharos Reizen
SNP Natuurreizen