Dé bezienswaardigheden van Rome

Wat je niet mag missen

Naar huis gaan zonder op het Piazza Navona te zijn geweest kan echt niet. En dat geldt voor meer. Tien tips voor de Must Sees van Rome. Andiamo!

Bezienswaardigheden Rome

Pantheon in Rome

Er is weinig vergelijkbaar met de eerste keer dat je het Pantheon inloopt en ziet hoe het licht de kerk invalt. Pure magie! Met Pinksteren is het allemaal nog mooier: dan dwarrelen er rozenblaadjes naar beneden.

Meer over het Pantheon

 

Colosseum

Je kunt het niet missen, ook al bezoek je het niet. Het Colosseum is hét beeldmerk van Rome. De gigantische arena is vooral een bezienswaardigheid omdat hij de (horror) fantasie prikkelt. Hier vloeide het bloed van slaven, gevangenen en misdadigers...

Het Vaticaan

De Sint Pieter, de Vaticaanse musea en de Sixtijnse kapel zijn eigenlijk een aparte reis waard. Zeker als je alles wilt zien. Dat is dan ook geen verstandig idee. Kies, raak onder de indruk en bewaar de rest voor een volgende keer.

Meer over het Vaticaan

Trevifontein in Rome

Wie geen muntje over zijn linkerschouder in de fontein heeft gegooid, zal niet terugkeren naar Rome. Het is dus megadruk bij de fontein. Toch maar niet overslaan, dit brok barok van de bovenste plank.

Lees meer over deze bezienswaardigheid

 

Forum Romanum

Ooit het bruisende hart van de antieke stad, waar handel, politiek en economie samenkwamen. Met een beetje fantasie zie je Caesar nog gaan.

Lees verder over Forum Romanum

Musea in Rome

Rome barst van de musea. De eeuwenoude stad beschikt over een schat aan historie, die in tal van musea tot leven wordt gewekt.

Vreemdelingenbegraafplaats

Zelden of nooit zo’n mooie begraafplaats gezien. Heb je geluk dan dwaal je er in je eentje rond, in gezelschap van wat katten. De Cimitero acattolico, de begraafplaats voor vreemdelingen, is een onontdekt pareltje.

Lees meer over deze bezienswaardigheid

Galleria Borghese in Rome

Gebouwd door Jan van Santen, in Rome bekend als Giovanni Vasanzio, en de belangrijkste kunsttempel van de stad. Na die van de Vaticaanse musea natuurlijk. Ze hebben er Caravaggio’s, Rafaels, Titiaans en Rubensen.

Lees meer over de Galleria Borghese

Piazza Navona

Op het mooiste plein van Rome, en dat zegt wat, is het vaak een gekkenhuis. Romeinen en toeristen, nep- en echte schilders, alles zwermt door elkaar tussen de fonteinen en terrassen. Het Piazza Navona heeft desondanks niets van zijn charme verloren.

Lees meer over deze bezienswaardigheid

Spaanse Trappen

Hoe breed kun je een trap maken? Nooit breed genoeg, blijkt wel als je naar de Spaanse Trappen gaat. De treden die omhoog klimmen vanaf het Piazza di Spagna zijn altijd volgepakt met mensen – al sinds de 18de eeuw.

Lees meer over de Spaanse Trappen in Rome

Via Appia in Rome

Hier marcheerden de Romeinse legioenen, vervoerden kooplieden hun waren en werden mensen terechtgesteld. Tegenwoordig is de beroemdste weg uit de Romeinse oudheid ook een fijn stukje groen.

Lees meer over deze bezienswaardigheid

Stedentrip Rome boeken?

Wil je Rome met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Je profiteert altijd van het voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we beste aanbiedingen voor je uitgezocht. Exclusief voor leden van de ANWB!

Bekijk stedentrips Rome

Bekijk ook de stedentrips van onze reispartners

Pharos Reizen
SNP Natuurreizen