Rome Flavours: Bars, Wijnbars, Koffie en Terrassen

Bij wijnbars – enotechi - eet je vaak goed en goedkoop. Terrassen zijn juist duur, maar krijgen wel een E.P.-tje, van Erg Prettig. Een café annex bar vind je op elke hoek. Koffiedrinken en een glaasje na het werk in een bar, horen bij de Romeinse cultuur!

Enotechi van Rome

  • Drie trapjes, tre scallini. Ai tre scalini, via Panisperna 251 is een hippe wijnbar die dateert uit 1895. Ze serveren er bij voorkeur gerechten en wijnen uit de streek.
  • L’Angelo Divino, Via Dei Balestrari 12-14, charmante, traditionele wijnbar in de straten rondom Piazza de’ Fiori.
  • Enoteca Il Goccetto, Via dei Banchi Vecchi, 14. Tel. 06-6864268, gehuisvest in het palazzetto del Vescovo di Cervia, gebouwd door Antonio Sangallo in 1527, verkoopt 800 soorten wijn.

Caffe - koffie in Rome

  • Caffe Circi, via Santa Maria Maggiore 182 (via Urbana), tel +39 06 487 1828. Een favoriet van de locals. 
  • Sant’Eustachio Café, Piazza di Sant'Eustachio 82, volgens velen de beste koffie van Rome. Wel érg druk (een rij!).
  • Canova-Tadolini. Via del Babuino, 150A, tel +39-06-3211-0702. De voormalige werkplaats van beeldhouwer Antonio Canova en zijn leerling Adamo Tadolini. De zaak staat propvol beelden.

5 romantische terrassen in Rome

Weinig steden zo romantisch als Rome. En daar zijn de fantastische terrassen mede verantwoordelijk voor. Dit zijn vijf topterrassen:

1. Piazza Navona

Onontkoombaar bij een bezoek aan Rome. Dit langwerpige ovale plein met zijn fonteinen van Bernini, barokke kerken, straatartiesten, schilders en talloos veel terrasjes is een toeristenmagneet. Het is er dus druk, maar zelfs dan blijft de sfeer bijzonder. Reken er wel op dat je op de terrasjes het volle pond betaalt en € 5 voor een kopje koffie is heel gewoon.

2. Piazza della Rotonda

Dit relatief kleine, maar supersfeervolle pleintje heeft een majestueus uitzicht op het Pantheon. Knijp je ogen dicht, kijk door je wimpers en je waant je in de Romeinse tijd. Net als bij bijna alle terrassen geldt ook hier, ’s avonds op zijn mooist en lekkerst.

3. Piazza Santa Maria di Trastevere

Hart van de wijk Trastevere en ’s avonds een heerlijke plek om op het terras te hangen. Niet zozeer voor het uitzicht op monumenten, maar op het Fellini-achtige publiek wat hier ’s avonds rond flaneert.

4. Campo dei Fiori

Overdag herbergt dit plein vaak een markt en ’s avonds is dit het meest Romeinse van alle pleinen. Leuk om de sfeer op te snuiven vanaf een terrasje of een lekkere pasta weg te werken. Romantisch verstrengeld naar de sterren kijken werkt hier ook heel goed. 

5. Vittoriano

Het monstrueuze witte monument voor Victor Emanuel (Vittoriano) domineert het hart van Rome. Sinds een paar jaar kun je de kolos echter gratis bezoeken en door de galerijen struinen. Dit is leuk omdat het Vittoriano een van de mooiste uitzichtpunten biedt op het oude klassieke Rome (en omdat je het Vittoriano dan zelf niet ziet!). Aan de achterkant is een barretje gevestigd met – jawel – een terras met mooi uitzicht.

Stedentrip Rome boeken?

Wil je Rome met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Je profiteert altijd van het voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl hebben we beste aanbiedingen voor je uitgezocht. Exclusief voor leden van de ANWB!

Bekijk stedentrips Rome

Bekijk ook de stedentrips van onze reispartners

Pharos Reizen
SNP Natuurreizen