Vaste evenementen in Rome

In de stad waar heden en verleden vlak bij elkaar liggen, is altijd iets te doen. Bezoek een van de pauselijke evenementen, dans tijdens de zomerfestivals of bezoek een van de vele kunstmusea vol werken van Italiaanse meesters. 

Pasen in Rome

Op Witte Donderdag verricht de paus een voetenwassing in de San Giovanni in Laterano. Op Goede Vrijdag gaat hij voor in een nachtmis op de Palantino en een kruiswegprocessie bij het feestelijk verlichte Colosseum, die live op televisie wordt uitgezonden. Op paaszondag spreekt de paus op 12 uur van de Sint-Pieter het meertalige ‘Uri et Orbi’ uit.

Festa de’Noantri 

Een twee weken durend volksfeest half juli in Trastevere met een processie, veel evenementen en grote hoeveelheden porchetta (buikspek). Ter afsluiting wordt een groot vuurwerk afgestoken.

Settimanda della Cultura

Een groot aantal musea en monumenten – waaronder sommige die anders niet voor het bubliek toeganklijk zijn – opent in april of mei een week lang gratis zijn deuren.

Festa del Lavoro

1 mei is de Dag van de Arbeid en dus treden Italiaanse popsterren dan gratis op op de Piazza San Giovanni. Deze muzikale marathon trekt honderdduizenden bezoekers.

Rock in Roma

Rockfestival van eind mei tot half julli met internationale sterren in het Ippodromo delle Capannelle.

San Pietro e San Paolo

Op 29 juni wordt Petrus herdacht met een feestelijke mis in de Sint-Pieter. Het bronzen standbeeld van Petrus met de afsleten voet wordt dan in Pauselijke gewaden gehuld.

Een stedentrip naar Rome boeken

Wil je Rome met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Bekijk de top 10 stedentrips Rome

Bekijk ook de stedentrips naar Rome met Pharos Reizen