Cultureel Milaan

Tips en trucs

Milaan staat bekend als echte shopstad. Nou is het ook bijna onmogelijk deze modestad te bezoeken zonder naar de winkels te kijken. Maar met alleen winkelen doe je Milaan echt tekort. Hier 8 tips om na het shoppen ook een beetje cultuur te snuiven en 3 museum tips.

Cultuur

1. Duomo. Entree € 6. Het beklimmen van de toren kost ca. € 5.
2. Centraal Station: historisch gebouw met de grootste Feltrinelli Express-boekwinkel van Italië. Doordeweeks geopend van 7-20.30 uur. In het weekend van 09.30-20 uur.
3. Giardini Pubblici: groen stadspark met vlindertuin, musea en waterpartijen. Dagelijks open van 6-23 uur.
4. Castello Sforzesco: gerenoveerd kasteel met prachtig stadspark vol verliefde stelletjes. Gratis toegang tot kasteel en park. Toegang museum € 3, geopend van 7-19 uur.
5. Torre Branca: uitkijktoren van 108 meter hoogte. Entree € 4.
6. Pirelli toren: 127 meter hoge wolkenkrabber van architect Giò Ponti die vaak figureert in (recame)films.
7. Piazza dei Mercanti: vroeger hét handelscentrum van Milaan. Nu een knusse plek om ’s avonds een hapje te eten.
8. Corso Como: levendige uitgaansstraat, dé plek om ‘s avonds een drankje te drinken.

Museumstad Milaan

Milaan telt maar liefst 40 musea, waarvan een groot deel gratis toegankelijk is. Omdat de meeste musea dagelijks tot 21.30 uur open blijven, is het onder Milanezen heel normaal om voor het avondeten nog even cultuur te gaan snuiven. De musea die een toegangsprijs hanteren, bieden tussen 20.30 en 21.30 uur vaak gratis toegang, net als op vrijdagmiddag.

3x musea

1. Pinoteca di Brera: 17de-eeuws museum met werken van grote meesters. Entree € 10.
2. Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia: museum van wetenschap & techniek, met een zaal die gewijd is aan de modellen en experimenten van Leonardo da Vinci. Entree € 8.
3. Triennale is een designmuseum met fijne tuin vol kunstige zitmeubels. Op donderdag en vrijdag is de Triennale tot 23 u. geopend. Op andere dagen tot 20.30 u.

Jouw eigen rondreis Italië boeken?

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Italië met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij een van onze reisdochters. Benieuwd naar ons aanbod? Bekijk hieronder alle Italië rondreizen van de ANWB. We wensen je een leuke vakantie...

Rondreizen Italië boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Italië met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Italië

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Pharos Reizen

SNP Natuurreizen