Natuur rondom het Gardameer

Aan de noordkant kijk je naar de imposante besneeuwde bergtoppen, aan de zuidkant zie je rijen met cipressen en oleanders. Maar bovenal weelderig en overdadig groen.

Waterval van Varone

De waterval van Varone loopt door grotten. Ga dat zien! Een botanische tuin saai? Niet als je er een groot labyrint en een kinderboerderij bij doet. Parco Giardino Sigurta is een van de vijf mooiste botanische parken ter wereld. 

Natuurpark Parco Alto Garda Bresciano

Aan de westkant van het Gardameer ligt het Natuurpark Alto Garda Bresciano. Wat zo’n bijzondere sfeer geeft is dat je in de bergen het gevoel hebt in de Alpen te zijn. Dat komt door de vegetatie en het uitzicht op vaak besneeuwde bergtoppen. Maar als je naar beneden kijkt en het diepblauw van het Gardameer ziet, krijg je ook een mediterraan gevoel. Zeker als je wat lager komt en palmbomen en bloeiende oleanders ziet. Hoe dan ook: hou je van wandelen aan het Gardameer dan is dit een goede plek. Bezoekerscentrum in het dorp Prabione (Tignale).

Valle delle Cartiere

Natuur en geschiedenis komen samen in de Valle delle Cartiere, ofwel de vallei van de papiermolens, nabij Toscolano-Maderno. In vroegere tijden was dit gebied topleverancier van papier in Italië. Mooi om te bezoeken: zowel voor het groen als de ruïnes.

Misschien vind je dit ook interessant

Praktische informatie Italië
Tips voor je vakantie naar Italië
Kamperen aan het Gardameer