Doen aan het Gardameer

Leuke strandjes opzoeken, een boottochtje, lekker wandelen of ijs eten in mooie plaatsjes. Rondom het Gardameer vind je vertier voor iedereen.

De leukste plaatsen aan het Gardameer

Bardolino is al jaren een pleisterplaats voor Nederlanders. Niet zo gek: het is een prettig wijnstadje met gezellige ochtendmarkt op de boulevard. In de late namiddag, als de Italianen aan de ‘aperitivo’ beginnen, stromen de straatjes vol met slenteraars. Voor het mooiste uitzicht op het Gardameer ga je naar Malcésine. Daar pak je de gondel naar bergketen Monte Baldo. Wie denkt aan zonovergoten terrasjes met ijskoude glazen limoncello, de beroemde Italiaanse citroenlikeur, kan Limone niet overslaan. Een prachtig oud stadje vol citroenbomen.

Strandjes aan het Gardameer

Ze bestaan nog (zelfs aan het drukke Gardameer): de kleine en rustige strandjes. Bezoek Bogliaco, Cassone of het geweldige surfstrandje van Campione del Garda. Het schiereiland Punta San Vigilio heeft ook een leuk strand. Er wordt van alles georganiseerd voor kinderen.

Eten aan het Gardameer

Vis eten doe je in Peschiera del Garda. Het wemelt er van de visrestaurants. In de haven van Limone is Monte Baldo een leuke plek: je eet er met uitzicht! Pizzaliefhebber? Bar Gimmy in Limone is een aanrader. Doe de kinderen een plezier – en jezelf ook – en koop een ijsje bij Gelateria Flora op het plein onder de toren van Riva.

Markt aan het Gardameer

Een van de populairste vakantiebezigheden. Naar de markt. De meeste markten zijn tegen een uur afgelopen. In Bardolino en Toscolano is de markt op donderdag, in Garda op vrijdag. Wijn, kaas, olijfolie maar ook aardewerk, riemen en sjaals. Antiekmarkten zijn er ook. Zoals die van Bardolino,en Lonato: elke derde zondag van de maand. In Arco en Verona elke derde zaterdag van de maand. Avondmarkten rond het Gardameer vind je in de zomermaanden op de woensdagen in Garda, Toscolane en Torri del Benaco.

Doen

Pretpark! Ja, natuurlijk. Dagje Gardaland, voor jonge kinderen en zeker ook voor tieners. Het Gardameer is bij uitstek geschikt om met de auto te verkennen. De tocht trakteert op mooie bergdorpjes en bijvoorbeeld Biaza, met prachtige uitzichten op het water.Gek op cruisen? Wij krijgen een heel prettig vakantiegevoel van boottochtjes. Navigazione Lago di Garda onderhoudt diverse veerdiensten van en naar verschillende locaties aan het meer. Soms ook ’s nachts!

Stoere dingen doen? Het valt te regelen bij Canyon Adventures. Liefhebbers van winkelen kunnen terecht bij shoppingparadijs Il Leone nabij Desenzano. Veel winkels met grote merken, design en ander mooi spul.

Misschien vind je dit ook interessant

Praktische informatie Italië
Tips voor je vakantie naar Italië
Kamperen aan het Gardameer