Bezienswaardigheden rond het Gardameer

Als je op vakantie bent aan het Gardameer, wissel dan het diepblauwe water en cipresgroen eens af voor een beetje stad en cultuur. Vijf tips voor een dagje toeren rond het Gardameer.

1. Villa Alba

Voel je voor even miljonair in Villa Alba. Dit schitterende neoklassieke landhuis in Gardone Riviera is opengesteld voor het publiek. Toppers zijn de tuinen en de imposante bordestrap.

2. Verona

Vanaf de zuidoever rijd je in een half uur naar Verona. Wát een leuke Italiaanse stad. Rondje om de Arena en zigzaggen door de straatjes op zoek naar het balkon der liefde van Romeo en Julia.

3. Isola del Garda

Isola Borghese ofwel Isola del Garda, is een eilandje midden in het meer met een indrukwekkend paleis en dito paleistuinen. Het eiland is nog in privébezit, maar je kunt het wel bezoeken. Een toer duurt twee uur.

4. Il Vittoriale degli Italiani

Ofwel ‘de overwinning van de Italianen’ is een complex van een excentrieke Italiaanse schrijver Gabriele d’Annunzio, die ook dichter en politicus was. Het complex in Gardone Riviera bevindt zich aan de oevers van het Gardameer en bestaat uit een hoog gelegen mausoleum, openlucht theater, tuinen, waterwegen en gebouwen en straatjes. Gebouwd met behulp van een architect kwam deze bezienswaardigheid tussen 1921 en  1938 tot stand.

5. Museo dell’Olio d’Oliva

Een interessant en klein museum in Cisano, je mag er gratis in. Je ziet er hoe vroeger olijfolie gemaakt werd. Je kunt tal van oliën proeven en natuurlijk ook kopen. Er gaan verhalen dat mensen hier jaar in jaar uit kilometer voor omrijden om de beste olijfolie van de streek te kopen. Maar dat is aan jou als bezoeker om te beoordelen.

Misschien vind je dit ook interessant

Praktische informatie Italië
Tips voor je vakantie naar Italië
Kamperen aan het Gardameer