Top 3 musea in Florence

Met het Uffizi heeft Florence een van de beroemdste musea ter wereld binnen de poorten. Het is slechts één van de vele die een bezoek meer dan waard zijn.

Topkunst van Botticelli en Michelangelo in het Uffizo, meesterwerken van Rafaël en Titiaan in het Palazzo Pitti, maar ook de herinnering aan wielerlegende Gino Bartalli: de musea van Florence zijn talrijk en gevarieerd.

Galleria degli Uffizi

De Uffizi Galleria is een van de beroemdste musea ter wereld en je kunt bij je bezoek maar een fractie zien van de 2000 meesterwerken die hier tentoon worden gesteld. De imposante collectie gaat terug op wie anders van de De’Medici’s. Je vindt hier de topstukken van groten als Giotto, Botticelli, De Vinci, Titiaan en Michelangelo. Ruim tevoren reserveren (in het hoogseizoen zeker vier weken) is een must, anders beland je in een ellenlange rij. 

Palazzo Pitti

Dit is niet toevallig het grootste palazzo van Florence. Het werd namelijk gebouwd in opdracht van de rijke bankier Luca Pitti, die graag de door hem gehate De’Medici’s naar de kroon wilde steken. Maar helaas, toen Pitti failliet ging werd zijn nog onvoltooide woning gekocht door diezelfde De’Medici-familie. In het weelderig ingerichte palazzo wordt van alles tentongesteld, van kleding tot kunst. Je vindt er werken van onder meer Rafaël, Titiaan, Tintoretto, Rubens en van Dyck. Het Palazzo Pitti is gelegen aan de weelderige Boboli-tuinen.

Museo di Ciclismo Gino Bartali

In Florence vergeten ze deze local boy (1914-2000) nooit. Bartali won tweemaal de Tour de France en driemaal de Giro d’Italia. Het museum vertelt over deze vrome wielerheld en toont racefietsen van de late 19de eeuw tot de jaren 1950.

ANWB Extra reisgids Florence

Deze en andere musea in Florence vind je in de ANWB Extra Reisgids Florence. Tips over wat je kunt doen en móet zien. Je kunt 'm heel gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart!

Reisgids Florence online bestellen

Een stedentrip naar Florence boeken

Wil je Florence met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips naar Florence

Speciaal voor jou geselecteerd