Leukste wandelroute door Florence

Florence is een drukke en in het hoogseizoen warme stad. Het weelderige groen van de Giardino di Boboli biedt rust. En dankzij de schaduwrijke bomen is het er koeler dan in de stad.

Even lekker weg van de hectiek van de stad. Maar ook in de groene Giardino di Boboli is het cultuur wat de klok slaat.

Flaneren in het groen: Giardino di Boboli

De Giardino di Boboli bereik ja vanaf de Piazzale di Porta Romana of via de tuin van het Palazzo Pitti. Hier begint een wandeling door een van de mooiste tuinen van Italië. Deze voert onder meer langs de Limonia, een 18de-eeuwse citroenboomgaard en de vijver met de Fontana dell’Oceano, een befaamde fontein die werd vervaardigd door beeldhouwer Giambologna.

Links van het water loopt een door cipressen omzoomd pas, de Viottolone, omhoog naar het Casinò de Cavaliere en Museo della Porcelane (Porseleinmuseum). Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op de stad. In de richting van het Forte di Belvedere ligt een (gesloten) koffiehuis in Habsburgse stijl

Op de terugweg naar het palazzo passeer je het barokke Amfitheater en de Artisjokkenfontein. De Grotte, een imposante kunstmatige grot, bevat kopieën van Michelangelobeelden en een Venus van Giambologna. Bij de Fontana del Bacchino (Fontein van de Kleine Bacchus) word je gedag gezegd door de dikke hofdwerg van Cosimo de’Medici. Ciao!

ANWB Extra reisgids Florence

Deze wandelroute komt uit de ANWB Extra Reisgids Florence. Hierin staan nog veel meer tips over wat je kunt doen en móet zien. Je kunt 'm heel gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart!

Reisgids Florence online bestellen

Een stedentrip naar Florence boeken

Wil je Florence met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips naar Florence