5x Doen in Florence

Straatkunst bekijken, even de stad uit om Toscaans te leren koken, genieten van het lekkerste ijs: Florence is meer dan Musea en monumentale gebouwen. Actief genieten is in Florence geen enkel probleem. Maar pak als je zin hebt ook even je rustmomenten met een verrassend Italiaans ijsje of een onvergelijkelijk kopje espresso.

Straatkunst kijken

In Florence ligt de kunst letterlijk op straat. Op de Piazza della Repubblica bijvoorbeeld. Hier vervaardigen krijtkunstenaars op het asfalt meer dan levensgrote reproducties van beroemde schilderwerken van groten als Michelangelo en Botticelli. En dan maar hopen dat een regenbui geen roet in het eten gooit.

Espresso drinken bij Scudieri

Italianen drinken hun koffie veelal staand aan de bar, maar in het stijlvolle Scudieri (dat een prachtige marmeren bar heeft) kun je ook lekker zitten, zowel binnen als buiten. De espresso is hier sterk en aards, met een lange afdronk, aldus de koffierecensenten. 

De Mercato di Sant’Ambrogio bezoeken

Dagelijks, behalve op zondag, kopen de inwoners van Florence op deze markt hun verse groente, fruit, kaas en salami. Ook kun je hier schonen kopen, tegen aanzienlijk lagere prijzen dan in de winkel. 

Kookcursus volgen

Smaken de bodems van jouw pizza naar karton? Ook als dat niet het geval is, is het een leuk idee een eendaagse cursus Italiaans koken te volgen. Er worden er verschillende aangeboden, onder meer door Walkabout Florence. De cursus begint met een bezoek aan de Mercato Centrale, waar je onder leiding van de cursusleider inkopen doet. Daarna worden jij en je medecursisten per minibus naar een Toscaanse boerderij gereden, waar je een reeks Italiaanse gerechten leert bereiden, waaronder pizza, bruschetta, pasta, geroosterd varkensvlees en tiramisù. 

IJsje eten bij Gelateria La Carraia

Er zijn, zoals je zou verwachten, diverse uitstekende ijssalons in Florence, maar kenners zweren bij La Carraia. Grote keuze uit klassieke en meer onalledaagse smaken, zoals arachidi salati (zoute pinda’s), cheesecake en mysterieuze smakenmix Marmo di Carraia.

ANWB Extra reisgids Florence

Nog meer tips over wat je kunt doen en móet zien in Florence vind je in de ANWB Extra Reisgids Florence. Je kunt 'm heel gemakkelijk online bestellen. Inclusief uitneembare kaart!

Reisgids Florence online bestellen

Een stedentrip naar Florence boeken

Wil je Florence met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit.

Bekijk top 10 stedentrips naar Florence