4 verrassingen aan het Gardameer

Sommige kampeerklassiekers zijn niet stuk te krijgen. Zoals het betoverende Gardameer, waar de limoncello nog altijd het lekkerst smaakt van heel Italië! De Kampioen geeft vier tips voor leuke bestemmingen aan het beroemde meer.

Tekst: Inge Mink Fotografie: Ernie Enkelaar

1. Limone: genieten van limoncello

De naam doet ons al denken aan zonovergoten terrasjes, frivole obers en ijskoude glazen limoncello, de beroemde Italiaanse citroenlikeur. Limone is zo’n heerlijk oud stadje vol citroenbomen en een droomrestaurant in de knusse haven: Monte Baldo (www.montebaldolimone.it).

2. Bardolino: geliefd bij Nederlanders

Al jaren een pleisterplek voor Nederlanders, die dol zijn op het prettige wijnstadje met zijn gezellige ochtendmarkt op de boulevard. De ‘Strada del Vino’ voert langs niet minder dan 67 wijnkelders. Bezoek het wijnmuseum.

3. Malcésine: grootse panorama’s

Over het mooiste uitzicht hoeven we niet lang na te denken: de bergketen Monte Baldo staat garant voor toppanorama’s op het Gardameer. De gondelbaan vanuit het toeristenstadje  Malcésine brengt je er naartoe.

4. San Vigilio: relaxeiland

Volgens ons (en heel veel reisgidsen) een van de toplocaties aan het Gardameer. San Vigilio is een schiereiland met een beeldschone oude villa en een nóg fraaier wandelpark. Prins Charles en de Spaanse koning Juan Carlos logeerden in het idyllische haventje!