Israël per huurauto: Tel Aviv

Niet alleen in religieus opzicht, maar ook als toeristische bestemming is Israël het Beloofde Land. Met een huurauto rij je de mooiste routes: van natuurwonder naar bedevaartsoord en van metropool naar werelderfgoed.

Tel Aviv

Caesarea – Tel Aviv, 60 km

Van hier helemaal tot aan Tel Aviv is het één en al goudgeel zandstrand. Ruim tijd in voor een verfrissende duik in de Middellandse Zee. Prima plek daarvoor is de populaire badplaats Netanya met een mooi en breed strand.

Voor alles wat God gelast gaan ze naar Jeruzalem, voor alles wat God verboden heeft trekt men naar Tel Aviv. Niks geen pijpenkrullen en pelgrimskerken, maar relaxte caféterrassen, gelikte cocktailbars en wilde nachtclubs. Hier draait het maar om één ding: lol trappen.

Israël - Tel Aviv boulevard

Een dagje Tel Aviv ziet er zo uit: ontbijten op een terras in de oude wijk Neve Tzedek, shoppen bij de hippe boetieks in de Sheinkenstraat, lunchen met verse vis en zeezicht en struinen over de vlooienmarkt in het pittoreske Arabische dorp Jaffa, zonnebakken op het kilometerslange stadsstrand, en dan dineren en stappen in de tot hippe uitgaansbuurt getransformeerde Oude Haven. Even geen heisa, maar lekker levensgenieten, dat gaat nergens beter dan in Tel Aviv.

Tip: Architectuurfans halen hun hart op: in Tel Aviv vind je ’s werelds grootste collectie Bauhaus-gebouwen: 4.000 liefst. Samen genoteerd op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. Pik bij het Bauhauscentrum de audiogids op voor een anderhalf uur durende Bauhaus-wandeling.